Амбасаде западних земаља позвале Србе да заокруже ДА на референдуму

1

(фото:Борба за истину)

Заједничка изјава поводом националног референдума о уставним променама, објављена 14. јануара 2022.

Заједничка изјава амбасада Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Краљевства, Сједињених Америчких Држава и Делегације Европске уније у Србији, поводом националног референдума о уставним променама:

“Француска, Немачка, Италија, Уједињено Краљевство, Сједињене Америчке Државе и Европска унија поздрављају национални референдум о уставним променама у Србији 16. јануара као кључни корак у јачању независности правосуђа и унапређењу транспарентности и ефикасности институција владавине права у земљи. Верујемо да су ове реформе корак напред ка усклађивању Србије са стандардима Европске уније које ће подржати процес приступања Србије Европској унији.

Охрабрујемо све грађане Србије да учествују у референдуму и верујемо да је важно да грађани са правом гласа имају могућност да гласају на изборима и референдумима. Са жаљењем констатујемо да косовска влада није дозволила Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) да прикупља гласачке листиће гласача који живе на Косову на предстојећем референдуму у складу са ранијом праксом. Позивамо владу Косова да дозволи Србима на Косову да остваре право гласања на изборима и изборним процесима у складу са овом устаљеном праксом.

Позивамо владе Косова и Србије да се суздрже акција и реторике које дижу тензије и да се конструктивно укључе у дијалог посредством ЕУ. Важно је да обе владе постигну напредак ка свеобухватном споразуму који откључава европску перспективу и повећава регионалну стабилност.“

Гов.ук

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Амбасаде западних земаља позвале Србе да заокруже ДА на референдуму

  1. “НЕ промени устава
    НЕ страним плаћеницима”
    грађани Србије имају стварно диван избор како мудро изабрати стране или домаће корумпиране удбашке судије. Лепо су нас судије водиле кроз “транзицију” и остала крвава безакоња од 45 до данас о чему говоре последице “водства”:
    услови живота, рада, бела куга, пензије и плате…
    Знате неко дете и супружника судија, политичара, удбаша да мотају каблове и раде за минималац код њихових “тајкуна” којима су поклонили све вредно у Србији да је пљачкају за њихов проклети паразитски начин живота заслужен сплеткама и крвавим насилним безакоњем? наравно да не знате

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *