И западни намесник Брнабићка позвала да се гласа за промене Устава

1
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Премијерка Србије Ана Брнабић позвала је грађане да у недељу 16. јануара изађу на референдум и да заокруже “за”, јер ће, ако дају подршку променама Устава, судство убудуће бити независно, а тужилаштво самостално.

Брнабић је истакла да се предложени уставни амадмани односе искључиво на област правосуђа, да то нема никакве везе са питањима у вези са Косовом и Метохијом, Рио Тинтом, људским правима и вакцинацијом.

„Измена уставних амадмана имају искључиво везе са начином на који ће се убудуће бирати судије и тужиоци“, рекла је Брнабић и додала да политика, уколико се изгласа промена Устава, више неће имати утицај на избор судија.

„Судије ће имати већину када бирају судије. У Високом савету судства од 11 чланова, шест чланова ће бирати само судије и одговорност ће бити искључиво на њима“, навела је премијерка.

Н1

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “И западни намесник Брнабићка позвала да се гласа за промене Устава

  1. “судство убудуће бити независно, а тужилаштво самостално”
    ето глупача признала да је сада судство и тужилаштво зависно иако им је дужност да туже и суде без страха од “цара” ( у српском случају удбашке власти која чврсто држи кримиминално и насилно управљање Србијом од 45 до данас до ПРОПАСТИ.
    Шта ако се промени начин избора судија, као онда ће праведно судити? Све је то колрумпирани безБожнички и бездушни олош а доказ да је тако а тако је, има МИЛИОН++++крвава насиља и пљачке власторжаца од 45 – 2022 “национализације”, “приватизације” “реформе” … а Србија све мања увози лук и пасуљ из Кине којим рани ђецу и као једину артиклу шиље у свјет у време беле куге а само комуњараки окот остаје да празитира продајући народу лажи а странцима руднике, воду … и све што још продала није … па чак и грађане и децу који су преживели белу кугу продаје као џакове за експерименте “вакцинама”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *