Ко је уплатио државну помоћ запосленима у УКЦ Крагујевац са поруком „Једнократна помоћ Вучића“

0

Foto: EPA-EFE/ MARKO ĐOKOVIĆ

Фирма „Бит Тотал Хеалтх Солутионс“, преко које је здравственим радницима у Крагујевцу уплаћено по 10.000 динара са поруком „Једнократна помоћ Вучића“, одбацила је оптужбе из УКЦ Крагујевац да је одговорна за овај пропуст.

Гордана Луковић, извршна директорка „Бит Тотал Хеалтх Солутионс“, за Данас каже да Универзитетски клинички центар Крагујевац користи њихов софтвер, као и бројне здравствене организације и институције у Србији, али негира тврдње УКЦ да су одговорни за унос података у софтвер.

– У коду нашег софтвера није дефинисана врста примања, нити опис уплате. То је податак који директно уносе корисници нашег софтвера. Код различитих корисника постоји и различит опис уплате, неко пише државна помоћ, неко помоћ и њен износ, и тако даље, каже Луковић за Данас.

Она објашњава да су они „само власници софтвера и за њега смо одговорни“.

– Не можемо да будемо одговорни за податке које сами корисници уносе“, каже Луковић.

Са друге стране, УКЦ Крагујевац наводи да се „сви подаци: рачун платиоца, назив платиоца, износ, опис уплате и датум валуте, креирају у фирми Бит Тотал Хеалтх Солутионс“. Додаје се и да је та фирма „одговорна и за унет опис уплате државне помоћи запосленима у здравству“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Све уплате запосленима у УКЦ Крагујевац, обављају се аутоматски преко програма за обрачун плата и зарада, који за нашу здравствену установу ради фирма „Бит Тотал Хеалтх Солутионс“. Сходно томе, сви подаци: рачун платиоца, назив платиоца, износ, опис уплате и датум валуте, креирају се у тој фирми“, наводи се у саопштењу.

Директор УКС Слободан Милисављевић казао је за Данас да су се консултовали са надлежним министарством и „након тога смо издали онакво саопштење“.

Прочитајте још:  Правда.ру: Косово и Метохија: преговори поново завршени "ничим"

Вања Ђорђевић, портпаролка УКЦ, наводи да је Универзитетски клинички центар Крагујевац иницирао утврђивање одговорности овлашћених лица фирме „Бит Тотал Хеалтх Солутионс“.

– Није тачно да сами корисници уносе ове податке. „Бит Тотал Хеалтх Солутионс“ има све наше податке и креирају све за нас. Наши правници су покренули поступак прикупљања изјава у нашој економско-правној служби, рекла је Ђорђевић, која је и шефица кабинета директора УКЦ Крагујевац.

Истовремено, Гордана Луковић, извршна директорка „Бит Тотал Хеалтх Солутионс“, најављује тужбу против УКЦ Крагујевац.

– Ми немамо проблем ни да тужимо УКЦ Крагујевац због оваквих тврдњи у саопштењу, каже Луковић.

Занимљиво је да се од свих корисника софтвера компаније „Бит Тотал Хеалтх Солутионс“, која је регистрована као привредно друштво за информациони инжењеринг са седиштем у Београду, једино у крагујевачком УКЦ појавио спорни опис уплате – „једнократна помоћ Вучића“.

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *