Протест у Подгорици против најаве мањинске владе, окупљање и сутра

0

Foto: rtcg.me

Испред зграде Владе Црне Горе, а потом и испред зграде парлемента, вечерас у Подгорици окупило се неколико стотина грађана који се противе иницијативи о формирању мањинске владе.

Како јавља Радио-телевизија Црне Горе, организатор скупа није познат, а међу грађанима су били присутни посланици Демократа и Уједињене ЦГ који су поручили да се прекраја изборна воља грађана.

Прилази згради Владе су били затворени, саобраћај је био блокиран.

Међу грађанима били су присутни посланици Демократа Момо Копривица и Владимир Мартиновић.

Копривица је казао да желе да сачувају изборну већина од 30. августа, када су грађани јасно рекли да не желе да се ДПС пита, а, како је истакао, мањинска влада значи да се ДПС пита.

„То значи да се не могу одлуке доносити без ДПС-а. Како неко мисли да провјери прљаве послове бивших функционера, ако ДПС подржава ту владу“, казао је Копривица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је нагласио да су одавно најављивали да се овај план спрема, и правовремено упозорили грађане на ово.

Слободан Блајић је испред Михољског збора казао да је све режирано од Мила Ђукановића и његових мешетара, уз свесрдну помоћ нових Пајовића, те да је остало само да грађани на улицама бране изборну вољу.

„Сада када је кренула да се сређује финансијско-социјална ситуација, када треба кренути у озбиљан обрачун са криминалом чије је легло ДПС, по предлогу УРА-е се тражи мањинска влада. Поново смо дошли у ситуацију да нам Ђукановић који је продао у бесцење све што се продати могло управља“, казао је Булајић.

Протесту је присуствовао и посланик Уједињење Црне Горе Владимир Добричанин који је нагласио да сада када су прочеле промене које ће донети бољитак грађанима, почиње рушење комплетног система. Како је истакао, није битно је ли то Влада, они руше оно што је народ изабрао 30. августа.

Прочитајте још:  Седам дана до визне либерализације "Косова": Више од 100.000 Албанаца креће на Запад

Грађани су се разишли после четрдесетак минута и најавили ново окупљање за сутра у исто време.

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *