Сирија: „Исламска држава“ напала затвор под контролом курдских снага на североистоку земље и ослободила екстремисте

0

ИСИС

Терористичка група „Исламска држава“ извела је напад на затвор под контролом курдских снага на североистоку Сирије, и ослободила један број екстремиста, јавила је сиријска невладина организација која за сада нема податке о могућим настрадалим.

Напад се догодио у затвору Гвајран у граду Хасаке који је под контролом сиријских Курда.

Један аутомобил бомба експлодирао је на улазу у затвор, један од највећих затвора где се налазе екстремисти у Сирији, а затим се друга експлозија догодила пре него што су екстремисти Исламске државе напали курдске безбедносне снаге које чувају затвор, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права.

Сиријске демократске снаге, у којима су већина курдски борци, потврдили су да се догодио напад на затвор али не и да су екстремисти побегли из затвора.

Појачања су послата у затвор и цео сектор је блокиран, а авиони медјународне коалиције против екстремиста, коју предводе САД, гађали су околину затвора, навела је Опсерваторија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сиријске демократске снаге, у првој борбеној линији против Исламске државе су уз подршку медјународне коалиције победиле Исламску државу 2019. у њеном последњем упоришту у Багузу у провинцији Деир Езор на истоку Сирије.

Од свог пораза Исламска држава редовно изводи нападе, посебно у великој сиријској пустињи.

Бета, АФП

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *