Шта сте променили: Грчићев човек нови директор ЕПС?

0
епс-а, вучић, епс

ЕПС (Фото: Јутјуб)

Иако је досад једини кандидат за функцију в.д. директора Електропривреде Србије, о коме је размишљала Влада Србије, био Мирослав Томашевић у међувремену се као опција која би на челу предузећа заменила Милорада Грчића појавило и име Владимира Марковића, извршног директора за развој стратешких пројеката.

Владимир Марковић је фактички био Грчићев заменик у предузећу и због тога има његову али и подршку утицајног бизнисмена члана Српске напредне странке заинтересованог за кадрирање у електроенергетском сектору Србије.

“Владимир Марковић је Грчићев човек. Ако би он био изабран на место директора то би било лоше за интересе предузећа јер би се наставило са накарадном политиком из периода Грчића која је довела до колапса електроенергетског система земље. Не може се рећи да Марковић није школован и да не води добро сектор у предузећу којим се бави. Међутим, он нема апсолутно ниједну квалификацију нити потенцијал да би могао да обавља тако важан посао као што је позиција директора Електропривреде Србије. Ако се Влада одлучи за њега то ће бити катастрофално решење” – наводи саговорник Данаса у Електропривреди Србије који је желео да остане анониман.

Према његовим речима Марковић је „на линији Српске напредне странке“ те је то разлог због кога се размишља о њему.

“Његов избор би одговарао у потпуности Грчићу који би задржао утицај у предузећу и електроенергетском сектору. Такође, подршку му даје један веома богат и што је најважније утицајан члан СНС. Тај бизнисмен има веома добре везе у најужем руководству странке и наравно близак је председнику Србије. Дакле, могло би се речи да утицајан лоби у СНС промовише Марковића као кандидата” – објашњава саговорник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  НАТО скуп у Вилњусу: Мисле да још ратују са Југославијом и Ираком, а не са оним ко је јачи од њих

Међу запосленима у Електропривреди Србије се прича да Марковића подржава и Синдикат радника ЕПС-а, чије је руководство уживало подршку Грчића док је он био на челу тог предузећа. Наводно је руководство тог синдиката упутило допис премијерки Србије Ани Брнабић у коме је предложило да нови в.д. директора ЕПС-а буде Владимир Марковић.

Међутим, у Синдикату радника ЕПС-а за Данас категорично демантују тако нешто.

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *