Русија никада неће вратити Крим Украјини – шеф немачке ратне морнарице

0
је крим

Крим (Фото: REUTERS / Stringer)

Шеф немачких поморских снага вицеадмирал Кај-Ахим Шенбах рекао је да се Крим никада неће вратити Украјини.

Он је своје мишљење о овом питању изнео током свог говора на конференцији Индијског института за одбрамбене студије Манохар Парикар.

Како преноси РИА Новости, немачки адмирал је дао изјаву о Криму као одговор на захтев да прокоментарише ситуацију у Украјини.

„Не постоји полуострво Крим, оно се никада неће вратити… то је чињеница“, рекао је Шенбах.

Шенбах је такође назвао бесмислицом о намери Руса да нападну Украјину како би добили „пругу украјинске земље“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Крим је ушао у састав Русије 2014. године након референдума на којем је огромна већина становника полуострва гласала за поновно уједињење са Руском Федерацијом.

Упркос томе, Украјина, САД и њихови савезници одбијају да признају резултате гласања. Москва је више пута наглашавала да је референдум одржан у складу са међународним стандардима и да је легитиман.

Према речима бившег саветника америчког Конгреса, политиколога Ариела Коена , Украјина је 2014. године скоро добровољно напустила Крим.

Како је пренео ЕАДејли , чињеницу да се Русија никада неће одвојити од Крима саопштио је 19. јануара потпредседник Владе Словачке Ричард Сулик .

Према његовим речима, то разумеју и представници највишег руководства и других земаља ЕУ. Сулик је истовремено напоменуо да се о томе говори на састанцима који се одржавају „иза затворених врата“ у ЕУ.

В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *