Турски Acibadem купује ковид болницу у Батајници?!

1

Ковид болница (Фото: Јутјуб)

Како Директно.рс сазнаје, турски Acıbadem Health Group, светски познат ланац болница, заинтересован је да купи ковид болницу у Батајници.

Можда се и ту крије недавна посета Александра Вучића његовом турском колеги Реџепу Тајипу Ердогану у Истанбулу.

Иако је болница у Батајници монтажног типа, саграђена за пар месеци и отворена у децембру 2020. године, очекује се да је турски Аcibadem преузме у тренутку кад изађе из ковид система.

Иначе, болница у Батајници располаже са 930 болничких постеља, од чега је 250 на одељењу интензивне неге, са респираторима, кисеоником и најмодернијом опремом. Болница има девет великих одељења са по 30-40 кревета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

С друге стране, Acıbadem Health Group послује у Турској од 1991. године. Систем на глобалном нивоу функционише у Северној Македонији, Бугарској, Холандији, са 22 болнице, 13 амбулантних центара, више од 4.200 кревета, са преко од 22.500 запослених и 4.000 лекара. Acıbadem Health Group припада другом на свету највећем ланцу болница IHH.

Ацибадем болница нуди медицинске услуге дијагностике и лечења на одељењима: Хитна помоћ, Орално и дентално здравље, Исхрана и дијета, Неурохирургија, Педијатрија, Педијатријска хирургија, Педијатријска урологија, Педијатријска интензивна нега, Дерматологија, Гастроентерологија, Инфективно, Физиотерапија и рехабилитација, Радиологија, Општа хирургија, Офталмологија, Гинеколошка онкологија, Гинекологија и акушерство, Кардиоваскуларна хирургија, Хирургија канцера, Кардиологија, ОРЛ одељење, Нефрологија, Ортопедија и трауматологија, Онколошка радиологија, Неонатална интензивна нега, као и Центар за гојазност и Одељење за систематске прегледе.

У марту прошле године, Аcibadem је постао већински власник Бел Медица, приватне здравствене установе у Србији.

Имајући у виду да је Србија друга у свету по извозу медицинара у Немачку, надамо се да ће реноме који Аcibadem ужива у свету задржати младе медицинске раднике у Србији и омогућити им да раде у својој земљи.

Прочитајте још:  Британски премијер упозорава:„Постоје неки докази да је нови сој смртоноснији“

Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Турски Acibadem купује ковид болницу у Батајници?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *