Вашингтон добио „разуман“ савет: Заборавите на Украјину у наредних 25 година

1

Пресс-служба президента Украины

САД треба да одложе примање Украјине у НАТО за неколико деценија, написао је политички коментатор Рос Даутат у чланку за „Њујорк тајмс“.

Даутат сматра Украјину сувише подељеном, економски слабом, те стога неспремном да у пуној мери „постане део Запада“. При том, САД, по његовом мишљењу, преузеле су на себе обавезе које не могу реализовати, покушавајући да Украјину извуку из руске орбите. Због прилично меког приступа прошле америчке администрације, Вашингтон је данас лоше припремљен у спору са Москвом око украјинског питања

.
Коментатор је нагласио да, узимајући у обзир ове обавезе и раст потребе „пружања отпора Кини“, САД би могле на неодређено време одложити идеју ширења НАТО-а. У том случају, Украјина, по његовом мишљењу, иако би се и нашла под притиском Русије, избегла би „инвазију“, а амерички савезници из НАТО-а би преузели више обавеза по питању подршке безбедности у Европи.

Међутим, потпуно одустајање од примања Украјине у НАТО је уступак који, како сматра Даутат, америчка администрација не може прихватити. По његовом мишљењу, врло разумно изгледа идеја да се „о њој заборави на дуже време: на пример на 25 година“.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *