Линглонг платио 14 милиона динара за земљиште на коме ће градити 300 станова

0

(фото:НСПМ)

Компанија Линглонг платила је 14 милиона динара за 2,8 хектара грађевинског земљишта на улазу у Ечку, у близини градилишта те компаније и на том месту изгардиће пет стамбених објеката са око 300 станова, објављено је данас.

Представници Линглонга данас су у Градској кући потписали уговор о отуђењу градског грађевинског земљишта са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром.

Како је Салапура истакао приликом доношења решења Градског већа о отуђењу грађевинског земљишта, објекти колективног становања у Ечки биће намењени резиденцијалном становању, као и за станове српским и кинеским радницима, запосленим у самој компанији.

Та инвестиција, оценио је, неминовно доводи и до изградње пратећих садржаја, попут нових трговинских објеката, пословних локала друге намене, дечјих игралишта и слично, омогућава нова запошљавања и генерално мења економску слику окружења.

Парцела на којој ће се градити ново стамбено насеље налази се на ободу насељеног места Ечка и ослања се на појас будућег аутопута Београд-Зрењанин-Нови Сад, који ће се са садашњим државним путем Зрењанин-Београд укрштати управо на потезу између улаза у Ечку и индустријске зоне “Југоисток”, односно погона “Линглонга”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *