Подгорички алкохоличар Кривокапић под истрагом због имовине

0

Здравко Кривокапић (Фото: Влада ЦГ)

Агенција за спречавање корупције (АСК) најавила је да ће самоиницијативно испитати порекло имовине премијера Здравка Кривокапића и чланова негове фамилије.

”На темељу својих надлежности, Агенција је покренула поступке ради утврђивања порекла имовине за јавног функционера Здравка Кривокапића и члана његовог заједничког домаћинства”, речено је званично “Вијестима” у АСК.

”Вијести” су питале АСК да ли испитује порекло имовине премијера и његове породице, након што је СДП саопштио да се она значајно увећала у претходном периоду, као и да ли ће покренути поступак против премијера због сумње у законитост преговора о судбини болнице у Мељинама.

Бизнисмен Душко Кнежевић, чија је Атлас група власник Болнице која је у стечају, прошле седмице је за РТЦГ изјавио да је о решавању проблема у општој болници Мељине разговарао са премијеровом кћерком Јеленом. Кнежевић је у укључењу у емисији на РТЦГ казао да је кћерка Кривокапића “експерт за ту област”.

Он је навео и да су имали одличан план за болницу “Мељине”, али да је економска криза 2008. и одлука партнера из Абу Дабија да се повуче – урадила своје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из кабинета премијера прошле седмице нису одговорили “Вијестима” да ли је његова кћерка разговарала са оптуженим бизнисменом у име Владе и на основу чијег овлашћења.

СДП је позвао Тужилаштво да испита случај.

”Нужно је и укључивање АСК, која у оквиру својих надлежности мора испитати све елементе ових преговора и покренути поступак против премијера Кривокапића и чланова његове породице, чија се имовина значајно увећала у протеклом периоду. Кривокапић ће инфантилна објашњења о пореклу стотина хиљада евра, скупоцених вила које граде чланови фамилије и џипова од 100.000 евра убрзо уместо на прес-конференцијама морати давати у одговарајућим државним институцијама”, саопштено је из СДП-а.

Прочитајте још:  ЦРКВА НЕ СТОЈИ УЗ КРИВОКАПИЋА: Премијер чини велики грех и пред Богом и пред народом (ВИДЕО)

Стечај у болници Мељине је 2019. године затражила је Електропривреда Црне Горе (ЕПЦГ), која није могла да наплати дуг од четврт милиона еура.

Стечајни управник болнице Жарко Остојић недавно је информисао Владу да ће болница престати са радом, ако јој се новчано не помогне, односно ако извршна власт не измири обавезе. Реч је о узносу од око 720.000 евра.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *