ТУГА И ЈАД! РАТНИ ВЕТЕРАН ГОЛУБ СА СИНОМ ЛУКОМ ЖИВИ У УЏЕРИЦИ: Само да тата оздрави и да преживимо зиму

1

(фото:Приватна архива)

Живот ветерана Голуба Стевановића и његовог сина Луку не милује. У селу Липовица код Деспотовца живе у трошној и оронулој кући, коју је саградио Голубов прадеда, борац на Солунском фронту. Живе и гладују.

И Голуб је ратовао деведесетих, а године на ратиштима оставиле су последице на његово здравље. Сада је у веома тешкој и критичној ситуацији, коју, како каже, тешко да може да преживи. Свом сину Луки Голуб је донирао коштану срж, те се од тада отежано креће, не сме да устаје, а због посттрауматског синдрома тресу му се руке и не може да контролише многе покрете.

Ванредно школовање

Лука је сада здрав, али не иде у средњу школу, већ испите полаже ванредно. Мора да брине о болесном оцу.

– Живим са малолетним сином који је морао и школу да напусти. Немамо услове да похађа наставу, немамо чак ни за храну, ни огрев, буквално гладујемо – каже Стевановић, који нема ни за лекове.

Да његова мука буде још већа, пре пет година је изгубио ћерку од 19 година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Она је погинула. Био је то несрећан случај, пала је из тракторске приколице. Од ње имам унуче које живи са оцем. Тешко ми је што се моје дете толико мучи – каже Стевановић.

Као велики

Кућа у којој живе Лука и његов отац нема купатило. Смештена је у једном од заселака Липовице, у брдима, тридесетак километара од Деспотовца. Њих двојица су овде сами. Без комшија. Без асфалтног пута. Без превоза и свега другог. Струја је једина тековина цивилизације која је до њих стигла. Стара пећ не може да загреје собу у којој Лука борави са оцем.

Прочитајте још:  Спајић: Мајда Горчевић има моју подршку...

 

Лукине жеље нису ни сличне онима које имају његови вршњаци:

“Стално ми је хладно, али желим да тата оздрави и да преживимо зиму, а остало ће некако доћи на своје. Школу ћу да завршим ванредно, то сад није проблем, већ лекови који помажу тати – каже Лука.

АКЦИЈА

Хуманитарна организација „28. јун“ покренула је акцију да би Голубу и Луки обезбедили достојанственији живот. Али, њихове проблеме не могу сами да реше.

СМС: Пошаљи 1 на 1733

Текући рачун:

Име: 28. ЈУН

Динарски рачун број: 265111031000342797

Раифајзен банка Србије

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ТУГА И ЈАД! РАТНИ ВЕТЕРАН ГОЛУБ СА СИНОМ ЛУКОМ ЖИВИ У УЏЕРИЦИ: Само да тата оздрави и да преживимо зиму

  1. Nema drzava za ovakve jadne ljude, ali ima za razne gluposti, ima za srebrenicu, ima za americke izbore, ima za kupovanje stanovnistva nekom crkavicom od stotinjak eura i sl. Predsednik nam se vozika vozom i odusevljava se brzinom voza, kao da Srbija nikad nije imala vozove i sramoti i nas i sebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *