Живот у ишчекивању: Како становници Доњецка доживљавају гласине о новом рату

0

Донбас (Фото: јутјуб)

Ескалација сукоба на линији разграничења у Донбасу на иницијативу украјинске стране је неминовна. Такво мишљење у интервјуу за Доњецку Агенцију Новости (ДАН) је саопштио председник Јавног већа ДНР Александар Кофман.

„Донбас стално чека ескалацију сукоба и, нажалост, она је неизбежна. Украјина је стиснута у оквире који се могу превазићи само победничким ратом, а распаљени мозгови украјинских политичара и званичника стално добијају идеју да овај рат може бити победоносни“, приметио је Кофман.

Према речима саговорника агенције, догађаји у Казахстану почетком године требало би да послуже као одвраћање агресије Кијева. „Став Руске Федерације о истом Казахстану треба да покаже Украјини да нема говора о било каквој победи, али сам сигуран да Кијев неће обраћати пажњу на праву анализу ствари“, додао је Кофман.

Такође је указао на деескалацију мировних процеса од стране Европе.

После новогодишњих и божићних празника примећује се пораст напетости у Донбасу. Са фронта се чују звуци експлозија граната, а у Кијеву се наставља милитаристичка реторика.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дан раније је заменик начелника Одељења народне милиције ДНР Едуард Басурин саопштио да се Украјина спрема за нову офанзиву . Посебно су најавили јачање украјинске групе у зони сукоба радикалима, пребацивање МЛРС и НАТО оружја и активну обуку хемијских трупа .

В.Т./Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *