(фото:Борба за веру)

По дојави њиховог сабрата, грчко тужилаштво ће гонити светогорске монахе који су против вакцинације

Тужилаштво у Солуну покренуло је кривични поступак против светогорских монаха, који се противе вакцинацији против корона вируса, преносе РИА „Новости“ позивајући се на грчко издање «Вимо Ортодоксия».

Повод су биле изјаве атонског јеромонаха Јосифа. Он је известио о монасима који позивају хришћане да се не вакцинишу. „Многи од оних који су долазили код њих на исповест су умрли. Пошто су монаси саветовали људе да се не вакцинишу и тврдили да је корона вирус обичан грип“, рекао је јеромонах.

На основу ових изјава, шеф тужилаштва у Солуну је затражио истрагу ради утврђивања идентитета монаха који су против вакцинације, као и да се утврди да ли у њиховим радњама има елемената кривичног дела.

На основу ових навода, шеф тужилаштва у Солуну је затражио истрагу како би се идентификовали оптужени и утврдило да ли је било ширења лажних информација и – повезаних са њима – смртних случајева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од дојављивача, јеромонаха Јосифа, током поступка ће се тражити да наведе конкретне појединце и наведе када и шта су тачно рекли. Тек након тога монаси могу бити кривично гоњени.

Борба за веру

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *