САД НАОРУЖАВАЈУ ШИПТАРЕ Беспилотни систем “Пума” стиже у Приштину! Шта спремају Албанци?

0

EPA-EFE/Stringer

Начелник за стратешке комуникације у Министарству одбране Сефер Исуфи негирао је јучерашње наводе медија о куповини 40 беспилотних летелица од САД, наводећи да је реч о набавци четири дрона чију је набавку одобрила косовска Влада пре седам месеци.

“Изненађени смо информацијама у појединим нашим медијима. Нетачно је да ће бити набављено 40 дронова, ради се о пројекту набавке четири дрона који је предложио министар одбране Армед Мехај, а одобрила влада пре седам месеци”, рекао је Исуфи.

Беспилотни систем “Пума” је систем дронова за наџор који је функционалан и у дневним и ноц́ним условима, а Исуфи је нагласио је да је то само један од многих пројеката који су уговорени са САД.

“Ово је само један од многих пројеката које смо уговорили са Сједињеним Америчким Државама у оквиру државног програма иностране војне продаје, а то је програм америчког Министарства одбране, који омогуц́ава продају наоружања и опреме за одбрану. Влада Косова је партнерски купац производа америчке одбрамбене индустрије”, додао је Исуфи.

Ало

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *