Смета све што је српско и православно:Претукли познаника Србина јер је држао иконе

1

Екуменска критска “икона”: На званичном сајту критске архиепископије могуће је видети овакву екуменску слику/”икону”…

Двојица мушкарца су оптужена за наношење тешких телесних повреда познанику српске националности из мржње, због чега им прети осам година затвора.

Против њих је ових дана Општинско државно тужилаштво у Бјеловару подигло оптужницу. Реч је о мушкарцима старости 38 и 42 године са подручја Бјеловара, јавља Индекс.

Они се терете да су у ноћи између 11. и 12. новембра прошле године у стану оштећеног у Бјеловару брутално претукли мушкарца и он је завршио у болници. Разлог? Како медији пишу, на његовој полици видели су православне иконе у његовој кући.

Они се терете да су наведено кривично дело извршили у стану оштећеног, након што су видели одређене верске иконе на полици, због нетрпељивости према особама друге националности.

Оптужени 38-годишњак се терети да је оштећеног више пута ударио рукама и ногама у главу и тело, називајући га погрдним именом, док га је 42-годишњак више пута ударио ногом у раме.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Смета све што је српско и православно:Претукли познаника Србина јер је држао иконе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *