Највреднија земља у Новом Саду после измене плана у рукама СНС тајкуна

0

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Увидом у нови Генерални урбанистички план Новог Сада, мештани Петроварадина су сазнали да се на локацији око Петроварадинске тврђаве, на потезу Транџамента, планира изградња стамбено пословног комплекса.

Оно што грађани нису могли сазнати је да су ове парцеле већ купљене од стране “свеновосадског” градитеља, компаније Галенс. Међутим, земљиште није дуго остало у власништву фирме којој је истим планом дато зелено светло да гради “Нови Сад на води”. Након свега месец дана, парцеле прелазе у руке Синише Мићевића, пословног партнера другог најуспешнијег СНС инвеститора, Слободана Милића Боцаре.

Машиновођа по струци и први саветник и пријатељ Милоша Вучевића, Слободан Милић Боцара данас је успешни инвеститор луксузних комплекса зграда вредних око 40 милиона евра на разним градским локацијама. Да успех ваља делити, Боцара је показао управо на Синиши Мићевићу ком је својевремено, према подацима Агенције за привредне регистре, поклонио своју фирму “Био теам елецтро” са све основним капиталом од преко 95 милиона динара.

Пратећи документацију на АПР, чини се да је Мићевић на сличан начин напрасно постао и власник фирме “ИЛФ доо”, у чијем васништву се сада налазе парцеле које ће, захваљујучи новом ГУП, постати једно од најатрактивнијих грађевинских локација. У улици Дунавске дивизије, која практично опасује Петроварадинску тврђаву од Прерадовићеве улице, па сте до Транџамента, компанија “ИЛФ доо” власник је најмање четири парцеле.

По катастарским изводима, ИЛФ доо, који је у форналном власништву Синише Мићовића, располаже земљиштем са више од 80 000 м2, што практично подразумева већи део Транџамента, а сада будућег градилишта. Према новом ГУП, овде је планирана изградња стамбено – пословног комплекса, чији ће се габарити и спратност дефинисати даљим плановима.

Прочитајте још:  Шта спаја корону, загађење и афлатоксин? Па, СНС

Оно што је изгледа већ дефинисано, судећи по АПР, је ко ће га градити. “ИЛФ, Галенс и ЕС цапитал доо Слободана Милиа Боцаре су део истиг коруптивног круга, којима градска власт и Милош Вучевић погодују мењањем планских докумената. Шема је увек иста: прво те фирме купе неатрактувне локације, а онда се мењају регулациони планови, диже спратнист, кубатура и ниво изграђености.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У моменту када ИЛФ купује то земљиште, оно је безвредно, јер на њему није планирана станоградња. Сада, мењају урбанистичке планове и од запарложених парцела праве елитне грађевинске комплексе. На тај начин, безвредно земљиште постаје баснословно вредно”, каже председник новосадског одобра Народне странке Бора Новаковић.

Он је истакао да је у питању врло атрактивна локација за стаовање, са које ће се пружати поглед на Нови Сад и да може “само да претпостави” колико ће коштати квадрат стана у овом елитном насељу. Такође, подсетио је да је још пре годину и по дана предао Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду десетине докумената којима “доказује кривично дело трговине утицајем градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и његовог саветника Слободана Милића”. Како каже, до данас нема информацију да је Тужилаштво ишта предузело по потању документације коју им је доставио.

Иначе, два омиљена СНС инвеститора су И раније сарађивали на заједничким грађевинским пројектима у Новом Саду. Приликом зидања зграде у улици Богдана Шупута 2016., станари околних зграда су се у више наврата безуспешно жалили надлежнима због камиона који им узурпирају двориште и оштећују зграде. Према писању 021, градитељ је тад био “Цапител лигхт теам”, у стопостотном власништву Синише Мићовића, а као подизвођач радова, наведена је компанија “Галенс”.

Прочитајте још:  ПОВРАТАК НА ФАБРИЧКА ПОДЕШАВАЊА: Милоша Вучевића вуче место градоначелника

Нова.рс

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *