Ко ће заменити Грчића: И Владимир Орлић се спомиње за директора ЕПС-а

0

Vladimir Orlić i Milorad Grčić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Од средине јануара када је Влада Србије званично усвојила оставку Милорада Грчића, највеће јавно предузеће Електропривреда Србије, нема директора.

Од тада па до данас у јавности се, али и међу запосленима, лицитирало са неколико имена. Међу последњима, се говори и о решењу попут потпредседника СНС Владимира Орлића.

Председник Србије Александар Вучић је још 12. јануара 2022. године рекао да ће име новог директора ЕПС-а бити познато за два три дана.

Стигли смо до краја јануара а име још није познато.

Оно што је извесно и што се до сада показало као пракса, јесте да ће директора ЕПС-а изабрати председник Србије и лидер СНС Александар Вучића, а да ће његов избор Влада само спровести у дело. Саговорници Нове наводе да је свакако сигурно да га неће бирати актуелна министарка енергетике Зорана Михајловић.

“На исти начин је изабран и Милорад Грчић својевремено, тако да је сасвим извесно да ће и нови директор бити изабран на исти начин”, наводи наш саговорник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додаје да се о њему прича и међу запосленима, али и да његово име није једино.

Ко ће наследити Грчића?

Ко ће преузети управљање највећим јавним предузећем у Србији поставља се од момента када је било јасно да Милорад Грчић одлази.

Само у последње три недеље спомињало се неколико имана – актуелни извршни директор у ЕПС-у Мирослав Томашевић, близак сарадник Грчића Владимир Марковић, директор Београдских Електрана Раде Баста.

На списку потенцијалних канидата нашли су се и бивши министар енергетике а сада директор Коридора Србије Александар Антић али и Зоран Ђорђевић, актуелни директор Пошта Србије и такође бивши министар за рад.

Прочитајте још:  „Russia Today“ oтвара представништво у Србији!

Последњих дана појавило се још једно име – посланика и потпредседника СНС Владимира Орлића.

Ко је Владимир Орлић?

Реч је о човеку који као посланик и потпредседник Скупштине Србије, за скупштинском говорницом лаже, вређа, таргетира и прети политичким противницима и свима онима који се усуде да критикују власт.

Тиме је очито стекао поверење код лидера странке Александра Вучића, те је на последњој изборној скупштини СНС – а напредовао у звање потпредседника странке.

На Владимира Орлића је пажња јавности скренута и када је откривено да се налази на списку запослених у Високој медицинској школи струковних студија у Ћуприји и да прима плату коју није пријавио. У тој школи је ангажован и његов колега посланик СНС Александар Мартиновић.

Управо у овој школи је претходно осам професорки остало без посла.

Орлић је завршио Електротехнички факултет, ау у Ћуприји је стручни сарадник на мастер студијама на предмету „примена информационо комуникационих технологија у здравству“.

Конференција за новинаре без новинара

Орлић је недавно “заблистао” на конференцији за новинаре на којој није било новинара.

Друштвеним мрежама се вирално ширио видео снимак агенције Тањуг на коме се види и чује како Орлић пита да ли неко има питања а затим се захваљује и одлази. И све би то било у реду да сниматељ није раширио кадар тако да се на снимку види да у сали нема никога.

Осим Орлића и столица.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *