Ројтерс: Ивермектин показује „антивирусно дејство“ против ковида, каже јапанска компанија

0

REUTERS/Dado Ruvic

Јапанска трговачка и фармацеутска компанија Кова Цо Лтд (7807.Т) у понедељак је саопштила да је лек против паразита ивермектин показао „антивирусно дејство“ против Омикрона и других варијанти коронавируса у заједничким неклиничким истраживањима.

Компанија, која је радила са токијским Универзитетом Китасато на тестирању лека као потенцијалног лека за КОВИД-19, није дала више детаља.

У оригиналној Ројтерсовој причи погрешно је наведено да је ивермектин био “ефикасан” против Омикрона у клиничким испитивањима фазе III, која се спроводе на људима.

Клиничка испитивања су у току, али промоција ивермектина као лека за KОВИД-19 изазвала је контроверзу.

Лек није одобрен за лечење КОВИД-19 у Јапану, а америчка администрација за храну и лекове, Светска здравствена организација, ЕУ регулатор за лекове и Мерк (МРК.Н), који производи лек, упозорили су на његову употребу због недостатка научних доказа да има терапеутски ефекат.

Употреба ивермектина за лечење КОВИД-19 тренутно се истражује у британском тестирању које води Универзитет у Оксфорду. Истраживачи су у понедељак рекли да је то још у току и да не желе даље да коментаришу док не буду имали резултате.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *