ДА ЛИ СЕ НЕКО ПОДСМЕВА ЉУДИМА: Објављене номинације за Нобелову награду за мир: папа, СЗО, НАТО…

0

(фото:Наука и култура)

Британски новинар и природњак Дејвид Атенборо, Светска здравствена организација и белоруска опозиционарка Светлана Тихановска су међу номинованима за овогодишњу Нобелову награду за мир, након што су добили подршку норвешких законодаваца који имају искуства у избору победника.

Међу кандидатима за ово признање су и Грета Тунберг, папа Фрања, влада националног јединства Мјанмара коју су формирали противници прошлогодишњег пуча и министар спољних послова Тувалуа Сајмон Кофе, наводи се у саопштењу норвешких посланика, а преноси агенција Ројтерс.

За награду су номиновани и руски опозиционар Алексеј Наваљни, Међународни кривични суд у Хагу, Викиликс и Челси Менинг, НАТО, хуманитарна организација CARE, ирански активиста за људска права Масих Алинеџад и Арктички савет који је међувладин форум за сарадњу арктичких земаља, пренео је Танјуг.

Више хиљада људи широм света, од чланова парламента до бивших добитника овог признања, има право да предложи кандидате.
Међутим, Норвешки комитет за Нобелову награду, који одлучује о томе ко ће добити награду, не коментарише номинације, чувајући већ 50 година у тајности имена предлагача и оних који нису успели да се номинују.

Лауреат за 2021. годину биће проглашен у октобру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *