АВГАНИСТАН Студенткиње могу да иду на факултет: Улазе на посебна врата

0

Авганистан постао највећи извозник наркотика (ЕПА ЕФЕ - Г.Х.)

Јавни универзитети у Авганистану данас су први пут отворени откако су талибани преузели власти у земљи прошле године, а од данас су се и студенткиње придружиле колегама у кампусима.

Талибанска администрација није званично објавила свој план за студенткиње, али су образовни званичници рекли извештачу Ројтерса да је и женама дозвољено да похађају наставу под условом да су физички одвојене од студената.

Локални извори су потврдили да су у граду Џалалабаду на истоку земље студенткиње улазиле кроз посебна врата на Универзитет Нангархар, један од већих државних универзитета отварених ове недеље.

Током своје претходне владавине од 1996. до 2001. године конзервативни исламисти талибани забрањивали су женама и девојчицама образовање.

Данас они тврде да су се променили, али и даље није јасно да ли је девојчицама дозвољено да се врате у школе у свим привинцијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неки приватни универзитети су поново отворени, али у многим случајевима студенткињама није било одобрено да се врате да похађају наставу.

Ало/Танјуг

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *