Државном секретару црногорског МУП-а забрањен улазак у Русију

0

фото: © Министерство иностранных дел Российской Федерации

Русија је забранила улазак државном секретару Министарства унутрашњих послова Црне Горе Зорану Миљанићу јер је та земља пружила азил бизнисмену Телману Исмаилову, за којим је расписана међународна потерница, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„МИП Русије је 2. фебруара упутио ноту амбасади Црне Горе у Руској Федерацији о забрани уласка у Русију државном секретару црногорског МУП-а Зорану Миљанићу“, наводи се у саопштењу.

Министарство је прецизирало да је та мера „одговор на непријатељски потез који су у октобру 2021. године предузеле црногорске власти када су пружиле политички азил руском држављанину Исмаилову, који је на међународној потерници Интерпола због почињених тешких кривичних дела на територији Руске Федерације“.

Генерално тужилаштво Русије је у новембру 2021. упутило захтев Министарству унутрашњих послова и Министарству правде Црне Горе да пониште одлуку о пружању политичког азила Исмаилову који је у Русији оптужен за организовање убистава.

Подсетимо, Исмаилов је ухапшен почетком октобра по потерници Русије због сумње да је организовао убиство двојице предузетника у Русији. Како је писао портал „Crime Russia“, Исмаилов је након бекства из Русија намерно изабрао Црну Гору, која га је тада „штитила од изручења руским властима”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *