Пророчанство Св. Антонија о мазгама које ће опколити Свети Престо

1

(фото:Борба за истину)

Визија светог Антонија о присуству јеретика у православним црквама је заиста страшна. Ова визија јасно показује зашто су Свети Оци усвојили саборна правила која забрањују улазак јеретика у света места и њихово учешће у богослужењима, заједничким молитвама и причешћивању са њима из исте Чаше, као и учешће православних у јеретичким „тајнама“.

Јеретици који не прихватају учење Цркве, апостоли и светитељи су под утицајем демона и свог „оца“, ђавола, и шире заблуде и лажна учења… Стога је њихово учење „исто неразумно и бесплодно као и глупост мазги“.

Монах Антоније Велики био је шокиран и испуњен најдубљом тугом када му је Бог у визији показао аријанце који су у виду мазги опколили Свети Престо, који су га ударали ногама и вршили нужду по њему. Био је толико тужан и узнемирен да није могао а да не заплаче. У житију светог Антонија, које је саставио монах Атанасије Велики, читамо о овом виђењу:

„Једног дана, седећи и шијући, Антоније је имао визију и тешко је уздахнуо. Затим, после неког времена, окренувши се онима који су били са њим, уздахну и дрхтећи цео, стаде да се моли, клечећи, и остаде дуго у том положају. Устајући, старац је почео да плаче. Стога су они који су били с њим, дрхтећи и у великом страху, изразили жељу да сазнају ово виђење и дуго су га досађивали молбама док га нису натерали да проговори. И тешко уздахнувши, рече: „Боље је, децо, умрети пре него што се визија испуни. Пошто су поново почели да моле, онда је, бризнувши у плач, рекао: „Гнев ће обузети Цркву, биће издана од људи који су као стока глупа. Јер видео сам трпезу храма Господњег, и свуда око ње како стоје мазге, које ударају по њему, као што обично скаче и удара стока. Сигурно сте приметили, настави он, како сам уздахнуо, јер сам чуо глас који је говорио: „Оскврниће се мој олтар“.

Прочитајте још:  Будимо мудри као змије и безазлени као голубови- беседа патријарха Павла која нам помаже да опстанемо и у најтежим тренуцима

Такво је било виђење старца. А две године касније отворила се тадашња инвазија аријанаца и пљачка цркава, када су аријанци, насилно крадући црквене утваре, натерали незнабошце да их носе, када су незнабошци принуђени да оду на састанке аријанаца, где су они, у присуству незнабожаца, делили са часне трпезе све по својој жељи. Тада су сви схватили да је Антонију ударцем мазги проречено управо оно што Аријанци тада глупо раде као стока.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А пошто је Антоније имао ово виђење, он је тешио оне који су били с њим говорећи: „Развеселите се децо; Како се Господ разгневио, тако ће опет и исцелити зло. И Црква ће ускоро поново примити свој сјај и свој уобичајени поредак. Тада ћете видети да ће се прогнани вратити, злоба ће се повући и сакрити, а вера побожна ће се појавити и превладати свуда. Главно је да се не скрнавите јересју аријанаца, јер ово учење није апостолско, него демонско, потиче од њиховог оца ђавола и исто је тако неразумно и бесплодно као и безумље мазги.

Задивљујуће пророчанство светог Антонија Великог које савршено описује велики пад многих данашњих „представника“ епископата од највиших из владајуће Цркве. За време светог Антонија јеретици-монофизити су насилно заузимали храмове. А сада су их заузели епископи јеретици, који као мазге громогласно урлају, водећи своје наивно стадо да им се убризга прљава антихристова вакцина као и позивом на саслуживање и саједињењем са јеретицима, у правцу вечне погибије душе. Господ директно говори фарисејима, као и свим лажним епископима и лажним пастирима:“ Вама је отац ђаво, и жеље оца својега хоћете да чините; он беше човекоубица од почетка, и не стоји у истини, јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори, јер је он лажа и отац лажи“ (Јн. 8:44).

Прочитајте још:  Време када су бољшевици окривили иконе као "преноснике инфекције"

Пропагирају жиг једноставно зато што су такве инструкције добили од оца ђавола!!! Ради сопственог спасења, ако не желе да горе у неугасивом паклу заједно са својим „оцем“ и са Аном и Кајафом, позивамо све лажне епископе да се одмах одрекну чина и покају. Иначе их чека секира Божанске Правде!! Лажни епископи су својим јересима и лажним учењем које проповедају са амвона, као и својим флагрантним неморалом нанели непроцењиву штету душама православних хришћана!!!

Димитри Папагијанопулос/Православље живот вечни

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Пророчанство Св. Антонија о мазгама које ће опколити Свети Престо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *