Болнице у Немачкој, Великој Британији и Израелу одбијају спасоносну трансплантацију трогодишњаку јер родитељи нису вакцинисани

0

(фото:www.zerohedge.com)

Чули смо за случајеве када је одраслим пацијентима у САД одбијена трансплантација срца која спашава живот јер нису вакцинисани. Али да ли сте икада чули да је дете одбијено јер су му родитељи невакцинисани?

Па, сада имамо: Политико ЕУ извештава да је трогодишњем кипарском дечаку болница у Немачкој одбила трансплантацију срца, наводно зато што његови родитељи нису били „потпуно вакцинисани“, јавља Зиро Хеџ.

И није то била само Немачка. Дечака су из истог разлога одбиле болнице у Великој Британији и Израелу. Коначно, пронађена је грчка болница која је обавила трансплантацију, али прича ионако постаје вирална јер најновији пример КОВИД ограничења иде у крајност.

Кипарско министарство здравља је урадило аранжмане да се дечак лечи у Немачкој, али је све остало неуспешно након што је болница обавестила да неће примити пацијента јер његови родитељи нису били потпуно вакцинисани. Иако су дечакови родитељи брзо добили прву дозу у настојању да спасу живот својих синова, обавештени су да то није важно, јер ће им требати шест недеља да постану „потпуно вакцинисани“.

Али Кипрани нису прихватили не као одговор и питали су да ли дете може да буде у пратњи старатеља. Ипак, одговор је био “не”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Европска комисија потврдила је Политику да у ЕУ не постоји политика која би спречила да дете из тог разлога буде оперисано. Али опет, локалне болнице и јурисдикције могу сами створити ограничења и захтеве. Чини се да је то случај овде.

„Здравствена политика – укључујући политику вакцинације – и конкретна примена одговорност су држава чланица, а не Комисије“, рекао је портпарол здравственог одељења Европске комисије.

Дечаков отац је за Политико изразио своје чуђење.

Прочитајте још:  Укрорајх наставља да дели "поклоне" грађанима на улици (видео)

„Знам да се невакцинисани пацијенти примају у болнице у Немачкој“, рекао је дечаков отац Алексеј Матвејев, руски држављанин који живи на Кипру. „Нисам знао да морам да се вакцинишем да би моје дете било оперисано у тој болници. Да сам то знао, наравно, урадио бих то… Здрав сам и нисам желео да се вакцинишем. Сматрам да је неприкладно да неко ко је здрав буде вакцинисан.”

На крају је дечаку организован третман на Кипру.

Али да ли је коначно сигурно рећи да ови захтеви за вакцинацијом почињу да делују помало нехумано?
Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *