Кривокапић: Маске су пале, на сцени је банана пуч

0
здравко кривокапић

Здравко Кривокапић (Фото:Youtube/Printscreen)

Премијер Здравко Кривокапић у ванредном обраћању грађанима поручио је да су маске пале и да ко то хоће да види може, а ко неће не мора.

„Ово је све давно испланирано, улазимо у завршницу чији актери су много више радили тајно и на штету народа него јавно и на било чију корист”, рекао је Кривокапић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да су му манипулацијама посланици онемогућили обраћање у Скупштини Црне Горе.

„Остао сам на ставу пожртвоване борбе за здраву Црну Гору и бољи живот грађана”, рекао је Кривокапић и додао да његова влада није могла да преживи зато што је напад дошао изнутра од оних који су највише галамили, а који су најмање радили.

О спекулацијама да ће поднети оставку, Кривокапић је рекао да му ништа не значи да ли ће бити премијер, али да је желео да се види ко је ко у Црној Гори.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Рекао је да зна да ће сутра бити изгласано неповерење њему и његовој влади.

„Ђукановић је са делом заједничке коалиције договорио да више не будем премијер, ја то знам, а тиме се руши воља народа. Сарадницима сам говорио да ће маске пасти, али није довољно да само падну већ да се скину до краја. Маске су пале, ко то жели да види може, ко не жели не мора”, рекао је Кривокапић, који је више пута поновио да је у Црној Гори на сцени преврат и „банана пуч”.

Каже да је у политику ушао само због Закона о слободи вероисповести и то је, каже, био његов једини циљ и да му је што се тога тиче образ чист.

Прочитајте још:  "ТРЕБА УЗЕТИ ШУШКЕ У РУКЕ...": Шта се дешава у Црној Гори? Функционер Миловог режима отворено позива на рат!

Премијер каже да зна да правда није дошла до многих појединаца, али да о томе зашто није дошла треба грађани да питају потпредседника Дритана Абазовића који је покренуо рушење ове владе, а који је на себе преузео координацију сектора безбедности, пренео је Танјуг.

Рекао је и да је могао раније да покрене смену Абазовића, али би, каже, тада био проглашен кривцем.

Ову владу рушили су, каже, њени први пријатељи и њени потоњи непријатељи. Рушили су је лобисти, регионални политичари…

„Сама од себе проналазила се гомила непријатеља. Јављали су се појединци из бившег режима… Нисам то дозволио јер је једном морало то да престане, јер ми нисмо само егзотична дестинација на лепом прагу Европе. Заједничка акција да се влада сруши од оних који су креирали туђе несреће”, додао је.

Подсетио је да је Абазовића лично предложио за вицепремијера, а да сад он са „пораженим ДПС-ом треба да гласа неповерење влади”.

„Предложио је, дакле, да му ДПС помогне да се разреши од самога себе. Мислим да је то упечатљива слика која говори више од хиљаду речи. Заборавио је на моралну обавезу да у незадовољству поднесе оставку. Захвалан сам што је стрпљење победило и што је време разобличило лаж”, навео је Кривокапић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *