Због замрзавања цена произвођачи ће поскупети друге производе

0

Фото: Шатерсток

Продужетак уредбе којом се замрзавају цене пет животних намирница за још 90 дана за произвођача значи мање или веће губитке.

Да би их надокнадили, они ће повећати цене неких других својих производа, а очекује се да ће после истека рока од 90 дана, намирнице чије су цене ограничене – бити знатно скупље, каже за Инфобиз Радомир Спасојевић, привредник из Бајине Баште, члан Уније послодаваца Србије.

„Увек постоји опасност да због административних мера неко трпи. Како нешто да производите нешто што вам се не исплати или вас то тера у губитак“, наводи Радомир Спасојевић.

Ако је производ чија је цена замрзнута доминантан у производном циклусу, то, како истиче, може да изазове и престанак рада неке фирме.

“То има и домино ефекат у смислу да произвођачи да би надокнадили оно што губе замрзнутом ценом једног производа, повећавају цене других. То производи контраефекат. Такође, и сам тај производ чија је цена ограничена, после истека важења уредбе, поскупеће можда и више него што би било очекивано, како би се надокнадили губици”, закључује саговорник Инфобиза.

Н1

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *