Синдикат образовања Србије тражи додатно повећање плата

0

(фото: Depositphotos, racorn)

Председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић затражила је данас од премијерке Ане Брнабић и министара просвете и финансија Бранка Ружића и Синише Малог хитан састанак у вези са побољшањем материјалног положаја запослених у просвети.

У супротном, из овог синдиката најављују да ће предузети све методе синдикалне борбе, укључујући и штрајк.

Илић је указала да због неуређености, нетранспарентности и неправедности система плата запослених у јавном сектору и одлагања примене платних разреда, држава није показала добру вољу да реално сагледа проблем запослених у образовању, који су доведени на границу опстанка.

– Усвајање Закона о буџету за 2022. годину и планирано повећање плата седам одсто за запослене у просвети, оставило је просветне раднике без реалног повећања плата, па кад се томе придодају инфлација и пораст цена животних намирница и енергената за 20 одсто јасно је да су зараде заправо још мање – каже Илић.

Синдикат од Владе тражи додатно повећање цене рада за све запослене у образовном систему за још 15 одсто до краја 2022. и да им до марта буде исплаћена новогодишња награда.

Синдикат захтева и да се изједначе цене рада запослених у студентском стандарду и високом образовању са ценом рада у предшколском, основном и средњем образовању и ученичком стандарду, исплату накнаде за топли оброк и регрес за све запослене, као и да им се омогуће повољнији услове за куповину станова (модел као за војску и полицију и младе брачне парове).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *