Стигле прве додатне америчке трупе у Немачку

0

(АП – Бета)

Прве америчке трупе које долазе као појачање савезничким НАТО снагама у источној Европи и Немачкој, у тренутку гомилања руске војске на граници са Украјином, стигле су у Немачку, саопштила је европска команда америчке војске.

„Војници из 18. ваздушно-десантног корпуса стигли су данас у Висбаден”, навео је портпарол команде у саопштењу, додајући да ће у Немачкој успоставити штаб за подршку 1.700 падобранаца који би требало да буду распоређени у Пољској”, преноси Танјуг наводећи да су ово први, од 2.000 војника који стижу након што је Пентагон најавио распоређивање додатних снага из Америке у Европу у знак подршке нашим савезницима у НАТО.

Амерички председник Џозеф Бајден наредио је слање готово 3.000 додатних војника у Пољску и Румунију, како би заштитили источну Европу од потенцијалног преливања украјинске кризе.

Према Пентагону, дивизион Страјкера са око 1.000 америчких војника са седиштем у немачком граду Филзек биће послат у Румунију, док ће око 1.700 припадника, углавном из 82. ваздушно-десантне дивизије, бити распоређено из Форт Брага, Северна Каролина, у Пољску.

Политика

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *