Вакцинација против КОВИД – осигуравајућа друштва не брину о самоубиствима

0

People spread out in a park while waiting for their appointments outside a coronavirus disease (COVID-19) vaccination centre at Sydney Olympic Park during a lockdown to curb the spread of an outbreak in Sydney, Australia, August 16, 2021. REUTERS/Loren Elliott - RC226P9Z4ECE

„Не само медицинска превара, већ и финансијска превара и превара на тржишту капитала“.

Пре отприлике две године, фармацеутски регулатори дали су зелено светло такозваним вакцинама против ковида, које су заправо експериментални лекови који нису прошли цео циклус клиничких испитивања. Постојећи закони у Сједињеним Државама, Европској унији и другим земљама предвиђају могућу употребу таквих лекова само под следећим условима.

Прво , постоје докази да нежељени ефекти вакцинације неће прећи разумне границе.

Друго , потпуно информисање особе о могућим последицама вакцине.

Треће, одлука особе да се вакцинише на добровољној основи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Четврто , гаранција организатора вакцинације да ће у случају негативних последица вакцине лице добити одштету.

Сви ови услови су грубо прекршени. Овде ћу се задржати само на једном услову – обавези накнаде штете по здравље и живот вакцинисаних.

У САД и ЕУ, пре почетка „пандемије-2020“, вршене су вакцинације против многих болести и инфекција, али уз помоћ лекова који су заиста били вакцинације, а не експериментални производи. А код таквих вакцинација може доћи до нежељених ефеката, повремено чак и смрти. Обухваћени су из три главна извора. Прво , од плаћања компанија које се баве здравственим и животним осигурањем. Друго , из посебних државних фондова. Треће , на рачун фармацеутских компанија. Понекад су фармацеутске компаније судским путем исплаћивале новац директно жртви или његовом рођаку (ако је вакцинисана особа умрла).

1986. године, амерички Конгрес је усвојио Закон о вакцинама (пун назив: Национални закон о повредама вакцине у детињству, НЦВИА) који је штитио компаније од тужби. Од сваке вакцинације морали су да плате 75 центи новом фонду који је прихватао потраживања грађана. Године 1988. основан је НВИЦП (Национални програм компензације повреда од вакцине) . Покрива ризике од 15 вакцина за децу, као и вакцине против грипа. Током постојања програма уплаћено је 4,1 милијарду долара. Највећи део одштете пао је на покриће одштете за 520 умрлих. Типичан износ одштете у случају смрти је 250.000 долара (забележена су две рекордне исплате у случају смрти деце – 32 милиона долара и 38 милиона долара).

Прочитајте још:  СЛОМ СРПСКЕ МЕДИЦИНСКЕ ПАМЕТИ

Исплате одштете жртвама и рођацима преминулих су увек биле споре. За више од три деценије НВИЦП програма, Американци су примили милијарде доза разних вакцина (укупно око 70 врста лекова против различитих патогена), али је укупан број прималаца обештећења прилично скроман – 6600.

И тако је почела ера „пандемије“ и „ковид вакцинације“. Амерички информациони систем ВАЕРС, креиран за обрачун негативних последица вакцинација, показао је експлозивно повећање броја пријава „негативаца“ у Сједињеним Државама.

Међутим, астрономска скала нежељених ефеката и смртних случајева изазваних вакцинацијом није довела до повећања исплата одштете за настале штете. Вакцинација против цовида не спада у делокруг програма НВИЦП. Амерички адвокати објашњавају да постоји посебан програм за покривање штете од вакцинације против вируса цовид – ЦИЦП (Цоунтермеасуре Ињури Цомпенсатион Програм) , који је успостављен Законом о јавној спремности и приправности у ванредним ситуацијама (ПРЕПА) . Почетком новембра 2021. у ЦИЦП портфељу су биле 5242 пријаве . Од тога, 2297 захтева се односило на вакцинацију против КОВИД-а, али је удовољеноОд тога је постојао само један (!!!) захтев за накнаду штете. Не би било претерано рећи да америчка влада одбија да покрије штету насталу вакцинацијом против цовида.

Штавише, фармацеутске компаније не желе да покрију штету. У уговорима о набавци својих лекова прописују услове према којима купац (прималац) вакцине не може да тражи рекламацију фармацеутској компанији у случају „негативности“ приликом коришћења њених производа.

Још увек постоје осигуравајућа друштва која се баве здравственим и животним осигурањем. Они су у конфузији од почетка „пандемије“ и кампање вакцинације: број захтева за осигурање у вези са болестима и смртима од КОВИД-19, смрти и других нежељених ефеката вакцинације се помера. Број одштетних захтева које примају осигуравајућа друштва експоненцијално расте. На пример, Аегон је једна од водећих мултинационалних осигуравајућих компанија специјализованих за животно осигурање, пензијско осигурање и управљање имовином. 2020. добила јетужбе за смртне случајеве за 31 милион долара и 111 милиона долара у 2021. Повећање од 3,6 пута. Осигуравајуће компаније обуздавају притисак својих клијената (или рођака преминулих клијената) покушавајући да докажу да негативи и смрти узроковани вакцинама против цовида нису покривени стандардним полисама осигурања.

Прочитајте још:  Кризни штаб у 12 сати разматра оштрије мере у борби против вируса корона

Чудно је да осигуравајућа друштва имају тенденцију да класификују смрти након ињекција вакцина против ковида као … самоубиства. Покривање штете ако се докажу знаци самоубиства готово је немогуће. Смрт ове врсте не спада у класичне осигуране случајеве (смрт од последица болести, несрећног случаја и сл.) и за такве случајеве се одштете не исплаћују.

У септембру прошле године, страни правни сајтови објавили су чланак под насловом „Да ли се животно осигурање плаћа за самоубиство?“ (Да ли животно осигурање плаћа за самоубилачку смрт?). Чланак, чини ми се, даје савете осигуравачима како да се изборе са захтевима јавности, тражећи сатисфакцију за смрт рођака.

Први случај ове врсте догодио се у Француској крајем прошле године. Богати, старији предузетник из Париза (којег медији нису именовали) преминуо је од последица ињекције „ковид вакцине“. Овај милионер је имао полисе животног осигурања на велике суме (у корист деце и унука). Рођаци су се обратили осигуравајућем друштву за надокнаду штете и одбијени су. Постојао је прилично редак случај када лекари нису спорили узрочну везу између ињекције и смрти, све је било превише очигледно. Аргумент осигуравача у одбијању био је да уговор о осигурању не предвиђа такав случај као што је употреба експерименталних лекова од стране клијента. Спор је отишао на суд. Искусни адвокати су се укључили у случај и довели аргументе осигуравача до коначног закључка: дотичну смрт клијента треба оквалификовати као самоубиство. Суд је стао на страну осигуравача. Евофрагмент из судске пресуде: „Објављују се нежељени ефекти експерименталне вакцине, а покојник није могао да тврди да о томе ништа није знао када је добровољно узео вакцину. У Француској не постоји закон или пропис који захтева да се он вакцинише. Дакле, његова смрт је у суштини самоубиство . ”

Такође: „Суд признаје став осигуравача који, с обзиром на наводне нуспојаве, укључујући смрт, с правом сматра учешће [покојника] у експерименту треће фазе… као добровољно прихватање смртног ризика који није покривен. уговором и правно признато као самоубиство. Породица је уложила жалбу. Међутим, став осигуравача је препознат као убедљив и уговорно исправан, јер се овај познати фатални ризик законски сматра самоубиством, јер је клијент обавештен и пристао да добровољно преузме ризик смрти без обавезе или принуде на то .

Прочитајте још:  „Битка за Истанбул“: зашто су резултати општинских избора у Турској важни за Ердогана и његову странку

Ево једног тако неочекиваног, али правно оправданог закључка из садашње вакцинације експерименталним лековима против цовида: онај ко одлучи да сам себи убризга, заправо покушава самоубиство. До сада, на срећу, само неки од ових покушаја „успевају“. Особе које изврше самоубиство ињекцијом ускраћују својим рођацима право на обештећење из осигурања, а ако су умрли хришћани, истовремено се лишавају и права да буду сахрањени на хришћанском гробљу.

Осигуравајућа делатност је данас у тешкој позицији. На којој страни игра? На страни Биг Фарме или на страни њене вишемилионске клијентеле, навикнуте на добро уходане уговоре о животном и здравственом осигурању? Опасно је да осигуравачи играју на страни фармацеутских компанија, јер ће осигуравачи почети да губе купце. Већ је постојала тензија између осигурања и Биг Пхарма -е. Осигуравајућа друштва пригушено изражавају незадовољство чињеницом да Биг Фарма ствара ултрависоке ризике по живот и здравље људи, али притом не преузима никакву одговорност за штету.

Бивши финансијски гуру инвестиционе фирме Блекрок & Хеџ Фунд Едвард Довд је пре неки дан дао резонантну изјаву. Он сумња да постоји неформални однос између Биг Фарма и америчког фармацеутског регулатора ФДА који је довео до масовне преваре. ФДА дозвољава вакцинама да уђу на тржиште које наносе неприхватљиво велику штету онима који су вакцинисани. Тренутна „вакцинација против цовида“, према Дауду, „није само медицинска превара, већ је и финансијска и капитална превара“.

Фармацеутика, сматра Дауд, треба да буде један од најрегулисанијих сектора америчке привреде. Ако доведемо ствари у ред у овој индустрији, може се испоставити да ће произвођаче вакцина против ковида ( компаније Фајзер и Модерна ) суочити судбина Енрон Корпорејшн . Ова злогласна америчка енергетска корпорација банкротирала је 2001. након открића серије великих превара које су починили њени највиши менаџери, који су деловали у дослуху са бројним владиним званичницима.

Валентин Катасонов/ФСК.РУ
Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *