После најаве штрајка, радницима новосадског ГСП плате скачу дупло?

0

Foto: BIZLife

Штрајка радника новосадског градског превозника неће бити, након што је град пристао на захтеве радника да се повећају зараде, пише портал 021.рс.

Како је за портал рекао председник Асоцијације слободних и независних синдиката у ЈГСП Нови Сад Владимир Андрић, Град Нови Сад је пристао на захтеве радника да се повећају зараде.

Он је појаснио да договор предвиђа другачији начин обрачуна коефицијента плата, који би требало да омогући праведније и више зараде радника.

Прецизна рачуница биће позната у наредним данима.

Андрић је навео да су задовољни постигнутим договором, јер су представници Града обећали да ће, док се не потпише колективни уговор који ће садржати резултате данашњег договора, прерасподелом новца унутар предузећа бити обезбеђен новац за веће плате.

Подсећамо да су у току преговори Града и јавних предузећа око колективних уговора, а потписивање се очекује у марту.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У преговорима, који су трајали скоро три сата, учествовали су шеф кабинета градоначелника Жарко Мићин и 30-ак радника ГСП.

Погачар: Велика победа радника

Како је на свом Фејсбук налогу објавио активиста Миран Погачар, ово је велика победа радника, додајући да су, према његовој рачуници, радници ГСП добили повећање плате 100 одсто.

“Притисак и најава јако озбиљног штрајка су омогућили радницима да буде испуњен први и основни захтев, а то је да се повећа коефицијент на основу којег се обрачунава плата.”

“Речено ми је да ће, уколико не буде било виђено на првој плати да се поштује повећање плате, радници бити на улици и да ступају у штрајк. Тиме је јасно да је ово једна велика победа радника, још остаје да се види потпуна реализација која ће највероватније и бити”, написао је Погачар.

Прочитајте још:  Запосленима “Симпа” тражили писмено одрицање од 100 евра

021, БИЗЛифе

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *