ДОЗЛОГРДИЛО: Народ блокирао Велингтон

0
ковид

(фото:ИН4С)

Више стотина људи на Новом Зеланду коjи се противе обавезноj вакцинациjи и ношењу маски, протестовало jе испред зграде парламента у Велингтону, гдjе су се посланици поново окупили након летње паузе.

Углавном немаскирани демонстранти довезли су се у престоницу из свих делова земље, а њихова возила су сатима блокирала централне улице, преноси ТВ мрежа Еj-Би-Си (АБЦ) Њуз.

Демонстранти се буне против захтева да се одређени радници, попут наставника, лекара, медицинских сестара, полицаjаца и воjника, обавезно вакцинишу против корона вируса.

Они су и против обавезе ношења маски у продавницама и међу децом стариjом од осам година у школским учионицама, преноси Тањуг.

Нови Зеланд се досад ниjе суочио са тако драматичним последицама пандемиjе, пошто jе затворио своjе границе и увео строга ограничења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Та нациjа, са популациjом од пет милиона становника, приjавила jе само 53 смртна случаjа од ковида.

Новозеландска премиjерка Џасинда Ардерн jе изjавила прошле седмице да ће земља постепено укидати услове карантина за путнике коjи долазе на Нови Зеланд пошто jе поново отворила своjе границе.

Будући да jе око 77 одсто Новозеланђана потпуно вакцинисано, Ардерн jе обећала и да неће уводити додатне локдауне.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *