ПРАВОСЛАВНИ МАНАСТИР У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА! Од СВЕТИЊЕ направили ДИСКОТЕКУ, шокантан снимак из ТУРСКЕ (ВИДЕО)

0

(фото:Принтскрин)

Православни манастир Панагија Сумела, изграђен крајем 4. – почетком 5. века у турској провинцији Трабзон нашао се у центру скандала прошле недеље. Реаговала је и Руска православна црква.

Без обзира на то што је манастир затворен због рестаурације и могућности одрона, локалне власти су дале одобрење тројици ди-џејева да сниме рекламу за ову православну светињу, чиме су на кратко верски објекат фактички претворили у дискотеку.

“Данас је верски склад у тој земљи поново нарушен: у главној историјској светињи понтијских Грка, манастиру Панагија Сумела у Трапезунду, локалне власти су дозволиле отварање дискотеке” – изјавио је шеф одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит Иларион.

Он је приметио да су власти то дозволиле како би привукле туристе.

“Сигуран сам да руски туристи, који представљају већину туриста који посећују Турску, никада не би одобрили овакво цинично гажење хришћанске светиње. У Русији такав однос према храму или џамији доводи до кажњавања одговорних. Задовољство је видети да бар представници локалног становништва и туристичког бизниса протестују због онога што се десило” – додао је високи званичник руске цркве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Еспресо.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *