После Србије и њен окупирани део се придружио санкцијама против Белорусије

0

(Фото: Depositphotos/ sezerozger)

„Влада“ Косова одлучила је да примени санкције које је Европски савет увео против Белорусије, преноси руски портал Политнавигатор

Током састанка „владе” сепаратистичког албанског режима Приштине одлучено је да Косово испоштује санкције које је Европски савет увео против Минска. Мере се односе на 183 појединца и 26 организација за које је Брисел сматрао да су повезане са „Лукашенковим режимом“.

Заменица „министра спољних послова и дијаспоре“ Косова Лиза Гаши рекла је да је све рестриктивне мере Приштина предузела у договору са САД, Европском унијом и Канадом.

„Увек настојећи да промовишемо и заштитимо мир, демократију и људска права, донели смо одлуку да ћемо наставити да блиско сарађујемо са САД, ЕУ и међународним партнерима“, објаснила је Гаши.

Санкције ЕУ укључују замрзавање имовине у „Републици Косово“, забрану уласка лица под санкцијама у покрајину и забрану физичким и правним лицима у «Косова репубљик“ да директно или индиректно стварају средства за физичка и правна лица која подлежу санкцијама.

Истовремено, „Министарство спољних послова и дијаспоре“ није могло да одговори Радију Слободна Европа да ли санкционисана лица и организације Белорусије имају имовину у „Републици Косово“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Преведено с руског Политнавигатора

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *