FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Скупштина Србије прогласила је промену Устава у области правосуђа која је изгласана на референдуму.

Седница Скупштине одржана је у 17 х и на њој је проглашен Акт о промени Устава Србије и Уставни закон за спровођење Акта о промени Устава Србије.

Реч је о свечаној седници, те је испред Дома народне скупштине постављена Гарда, а на седници је интонирана химна Србије.

Седници су присуствовали премијерка Ана Брнабић и чланови њеног кабинета, представници дипломатског кора и представници правосуђа.

Како је раније најављено, седницом о проглашењу промене Устава Скупштина завршава рад у овом сазиву, а наредне недеље очекује се расписивање ванредних парламентарних избора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прописано је да акт о промени Устава ступа на снагу када га прогласи Народна скупштина.

На републичком референдуму заокруживањем одговора ”да” изјаснило се 1.189.460 гласача или већина изашлих, па се акт сматра усвојеним.

“Желим још једном да се захвалим свима који су учествовали у огромном послу уставних промена. Србија је направила велики искорак у области владавине права и у дубоком је интересу Србије и њених грађана. Захваљујем грађанима који су гласали”, рекао је Дачић.

Народна скупстина је прогласила и Уставни закон за спровођење акта о промени Устава на осмој посебној седници.

“То ће остати као аманет овог сазива Народне скупштине, да је то редак пример да се актуелна власт одрекла дела својих овлашћења, нарочито када је реч о кадровској проблематици, вредност је утолико већа”, рекао је Дачић.

Б92

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *