Камионџије блокирале и главни гранични прелаз између Канаде и Америке

0

AP Photo / Mandi Wright/Detroit Free Press

Поред тога што су затворили виталну трговинску руту између САД и Канаде преко моста „Амбасадор“, камионџије које се противе обавезној вакцинацији против ковида-19, блокирале су и главни канадско-амерички гранични прелаз у провинцији Манитоба.

Како извештава „Си-Би-Си њуз“, прелаз је блокиран у јутарњим сатима по локалном времену.

Протести у престоници Отави одржавају се од краја јануара. Од понедељка увече, камионџије су затвориле саобраћај ка Канади на мосту „Амбасадор“, рути која се користи за снабдевање произвођача аутомобила и произвођача пољопривредних производа у Детроиту.

Више од две трећине робе вредне 650 милијарди канадских долара у годишњој трговини између Канаде и САД, транспортује се друмским путем.

Блокирање моста, једног од најпрометнијих граничних прелаза на континенту, изазвало је недостатак делова у фабрици произвођача аутомобила „Стелантис“ у Виндзору, у Онтарију, а погођени су и „Форд“ и „Тојота“, наводи Ројтерс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неки од демонстраната су протестовали и на међународном аеродрому у Отави, због чега је дошло до одлагања појединих летова.

Полиција у Отави је обећала да ће спровести строжу акцију како би окончала протест демонстраната који су заузели главну улицу у центру града, где се налазе владине зграде, зграда парламента и резиденција канадског премијера Џастина Трудоа, пренео је Танјуг.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *