Кијев прети страним новинарима који су посетили ДНР

0

ДНР И ЛНР неће више да толеришу нападе Кијева (Фото: РИА)

Украјина прети санкцијама и врши притисак на стране новинаре који дају објективне информације о републикама Донбаса.

Ово је изјавио шеф ДНР Денис Пушилин у етеру ТВ канала Русија 24, преноси дописник ПолитНавигатора.

Он је подсетио да званични Кијев санкцијама плаши новинаре француског ТВ канала РТ1, који су приказали причу која је у супротности са званичном пропагандом Кијева, као и дописнике енглеске агенције Ројтерс који су интервјуисали Пушилина.

„Новинари који су хтели да својим очима виде шта се дешава на територији република и покушају да својим гледаоцима, читаоцима пренесу објективну слику… видите какву је реакцију Украјина имала. То за нас није изненађујуће, јер Украјину одликује цинизам у погледу чињенице да се истина чула са територије и Доњецка и Луганска. То је донекле опасно за Украјину, јер се веома разликује од пропагандне машинерије која се покреће на самој територији Украјине“, рекао је Пушилин.

Подсетимо, раније је министар информисања Украјине Олександар Ткаченко на свом блогу рекао да новинари који су посетили ДНР могу да очекују „одређене последице“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У последње време све више публикација или интервјуа са такозваним лидерима такозване републике, коју је украјинска држава признала као терористичку групу, појављује се међу страним медијима. Интервју је снимљен у окупираном Доњецку. Последњи такав инцидент догодио се Ројтерсу – па сам одлучио да одговорим…

Мислим да је време да још једном подсетим да страни новинар има право да посети привремено окупирану територију. Али то мора да ради искључиво преко украјинских контролних пунктова дуж линије разграничења. Прелазак на било који други начин сматра се кршењем украјинског законодавства и биће подложан одговарајућим санкцијама без обзира на то који је новинар из које земље то починио.

Прочитајте још:  Нема кафе ни ово јутро: Украјински медији извештавају о експлозијама у Кривој Рогу, Ривнеу и Кијевској области

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *