Лидија Ђукановић у Луј Витон сакоу и блузи од скоро 5.000 еура

1

(фото:Кабинет председника Црне Горе)

Док просечан грађанин месечно нема довољно новца да купи основне намирнице, супруга председника уместо да буде пример свим грађанима и овај пут се бахати, тврде из Праве Црне Горе.

Блуза марке Louis Vuitton коју је у јучерашњој посети Грчкој носила супруга предсједника Црне Горе Лидија Ђукановић кошта 1.250 долара, а сако исте марке 3.600 долара.

Како наводи Марина Вукаловић из Праве Црне Горе на фотографијама може се видети да је супруга лидера опозиционог ДПС-а Мила Ђукановић одабрала екстремно скупу одјећу, у вредности пет пута већој од њене месечне зараде.

“Према подацима Агенције за спрјечавање корупције председник Црне Горе зарађује месечно око 2.000 еура, а његова супруга скоро 900 еура. Док просечан грађанин месечно нема довољно новца да купи основне намирнице и једва саставља крај са крајем, супруга председника уместо да буде пример свим грађанима и овај пут се бахати. Подсетићемо да је Ђукановић више пута у задње време доводио у питање повећање зарада у оквиру пројекта Европа сад, а да је раније имао и испаде када је давао изјаве да је гориво луксузна роба”- додала је она.

Из Праве су позвали Агенцију за спречавање корупције да испита којим новцем супруга председника државе купује овако скупе ствари, имајући у обзир њена месечна примања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ово није први пут експонирања луксуза који себи не дају за право ни представници много богатијих држава, а камоли обични грађани.С обзиром да је АСК кажњавала посланике и министре нове власти због неколико десетина еура, позивамо их да и овај случај детаљно испитају и процесуирају, у нади да неће, као и сваки пут до сада, прогледати кроз прсте на скупе комаде одјеће Лидије Ђукановић”- закључују у саопштењу.

Прочитајте још:  Премијер ЦГ подржао Амфилохија: Митрополија и Амфилохије – једина адреса за дијалог

Подсетимо, Портал Дан је писао о скупим комадима одеће Лидије Ђукановић, која се у новембру прошле године појавила у хаљини марке Валентино, која кошта мало више од шест просечних плата у Црној Гори.

Розе Валентино хаљина може се видети на сајту Matches Fashion, као и њена баснословна цена од целих 3.500 еура.

С обзиром да је просечна плата у Црној Гори у септембру износила 533 еура, то значи да луксузна хаљина супруге Мила Ђукановића кошта више од шест просечних плата у Црној Гори!

Јавности је одвећ познато да Лидија Ђукановић воли да облачи луксузне ствари, па су тако велику медијску пажњу привукле њене патике марке Кристијан Диор које коштају 947 еура, а у којима је Ђукановић дошла на протест на Цетињу у септембру, који је организован против устоличења митрополита Јоаникија.

ДАН

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *