Понош по налогу Енглеза укинуо најславније бригаде наше војске

0
понош

(фото:Принтскрин)

Здравко Понош, кандидат за председника Србије испред странке Драгана Ђиласа, увелико је у кампањи и током својих интервјуа на сва уста се хвали наводним војним искуством и школовањем на НАТО колеџима, а прећуткује највећу бруку, а то је да је док је био на челу Генералштаба укинуо славне бригаде Војске Србије.

То су 63. падобранска и 72. бригада за специјалне операције, а угасио их је, кажу наши саговорници, по директном налогу странаца који нису желели добро ни нашој војсци, а ни Србији.

Захваљујући залагању председника Србије Александра Вучића, ове две важне бригаде су опет формиране 2020. године.

Љубан Каран, потпуковник КОС-а у пензији, за Ало! каже да се одлично сећа времена кад је Понош одлучивао о судбини наше војске и наводи да је то време било и црно и мрачно. То ће нам, наводи, свако војно лице које је имало било какав контакт с њим потврдити, али и чланови њихових породица. Нарочито су, наводи, страдали, сви у војсци који су показивали и најмање негативан став према НАТО.

“Буквално му је потом наређено да почне да избацује из војске све који се усуђују да се супротставе НАТО-у, па је тако најурио из војске све – не само оне који су директно ратовали против НАТО, него и оне који су били против уласка Србије у пакт. Наредбе које је извршавао стизале су од водеће државе НАТО-а, код којих је он био на обуци, а у питању су првенствено Велика Британија и Америка. Он је од њих узимао паре, а страдали су војници који су били патриоте. Он је толико далеко ишао у жељи да им се додвори, да је дошао на идеју да прислушкује официре и утврди колико су им верни и послушни војници са којима причају и да ли се у тим причама помиње НАТО. Купио је и опрему за прислушкивање, али тадашњи министар одбране Драган Шутановац је спречио да се то ради и план му је пропао. Тада су се њих двојица посвађала и још увек су у свађи” – закључује Каран.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Читаоци Мирора тражили су протеривање Украјинке која је Британку оптужила за ропство

Ана Илић/Ало

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *