Вучић дели народне паре шаком и капом: Пензионерима у Црној Гори по 170 евра

0

Пензионери из Црне Горе, који пензију или део ње примају из буџета Републике Србије, добиће помоћ у износу од око 170 евра коју је Влада Србије за пензионере, саопштено је за “Дан” из Фонда ПИО Србије.

Како су из Фонда ПИО навели, помоћ ће бити уплаћена свима, без обзира на место пребивалишта.

“У складу са закључком Владе Републике Србиjе наjављена новчана помоћ у износу од 20.000 динара биће исплаћена свим корисницима пензиjа код Фонда ПИО Републике Србиjе коjи су остварили право закључно са 31. jануаром 2022. године. Дакле, опредељуjући критериjум за исплату новчане помоћи у износу од 20.000 динара jесте да jе особа корисник пензиjе, или дела пензиjе, коjу исплаћуjе Фонд ПИО Републике Србиjе, без обзира на место пребивалишта” – истакли су из Фонда ПИО.

Почетак исплате ове једнократне помоћи заказан је за данас, односно четвртак, 10. фебруар.

“Како се истиче, ова помоћ ће у просеку месечну пензиjу подигнути за око 1.600 динара, што значи да ће практично просечна месечна примања наjстариjих, коjа сада износе 31.000 динара, износити око 32.600 динара, што jе око 305 евра” – навели су из Фонда ПИО.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према наводима, ово је наставак помоћи коју је Влада Србије уплаћивала у току кризе коју је изазвала пандемија вируса корона.

“Пензионери су претходне године у четири исплате добили укупно 110 еура, а сада стиже и додатних 170. Да би се остварила ова помоћ, потребно је да се испуне два услова, односно, jедан jе да сте пензионер Републике Србиjе, а други jе да jе право на пензионисање остварено наjкасниjе 31. jануара ове године. То што сте истовремено и страни пензионер не смета. Исплата помоћи корисницима коjи су право остварили закључно са 31. jануаром ове године, а нису обухваћени исплатом од 10. фебруара, биће извршена jеднократно, након успостављања исплате пензиjа” – саопштили су из Фонда ПИО Србије.

Прочитајте још:  „Бежите на време“: Метеоролози најавили хаос у Србији

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *