РЕАКЦИЈА НА НЕПРАВЕДНО СУСПЕНДОВАНОГ РОДОЉУБИВОГ НАСТАВНИКА

0

(Фото: Принтскрин)

Наставник хемије Милош Стојнић из новосадске основне школе „Бранко Радичевић“ суспендован је након што се сликао са ђацима српске националности.

Он је наводно ученицима сугерисао да подигну три прста, па је фотографију подијелио на свом профилу на Инстаграму уз натпис „Српчићи моји“.

Директорка школе Сузана Марић каже да је преко новинара (Б92?) и сазнала шта се догодило. Након што је видјела фотографију „Српчића“ у медијима, позвала је наставника Стојнића и обавјестила га да ће морати да покрене дисциплински поступак против њега.

СРБИЈА НЕ ЋУТИ

Српски интелектуалци нису остали нијеми. Реаговао је Немања Девић, доктор историјских наука и научни сарадник Института за савремену историју у Београду текстом на свом Фејсбук профилу, осврћући се на покушај линча иностране медијске куће Nova.rs:

“Људи, да ли је ово нормално? У којој земљи и чијој земљи ми живимо? Наставник суспендован што је поставио слику са ђацима уз потпис “српчићи моји”? У Чика Јовином Новом Саду? Ову вест нисам постављао бојећи се да се ради о спину, али наше окружење све више клизи у орвеловско, па и некад најлуђе ствари постају наша реалност. Молим колеге да сложно реагују и да пробамо да некако институционално делујемо. Ово је показна вежба за све нас уколико пристанемо на овако срамне одлуке – и школе и министарства просвете и овог јада од државе.” – закључио је Девић Nemanja Devic.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сличном реакцијом обратио се, такође на свом Фејсбук профилу, Марко Танасковић књижевник и публициста:

“Да ли би професор хемије из Новог Сада био суспендован да је хипотетички окупио ђаке хомосексуалне оријентације, сликао се са њима како показују боје дуге и написао на друштвеним мрежама уместо “Српчићи моји” нешто попут “Геј прајд“ или “Квир лајфстајл”? Или би био слављен као херој прогресивности, толеранције и различитости? Да ли је егзибиционистичко слављење сопственог националног идентитета нешто а приори злослутно и ретроградно док је егзибиционо и агресивно истицање сексуалне оријентације доказ храбрости и слободоумности? Сви знамо одговоре на ова питања, а управо се у тим одговорима крије мера окупације нашег друштва и државе.” рекао је Танасковић Marko Tanaskovic .

Прочитајте још:  Српчићи у раљама српских аутошовиниста.

И нас Ускоке ова неправедна суспензија наставника Стојнића не може оставити равнодушним. Ако живимо у демократском друштву, када та демократија престаје да важи? Да ли је тзв. владавина народа селективна? Демократија и у Србији има своје предности и мане. Увела је у наш живот много нових концепата. Међу њима је и политичка коректност. Ту ријеч смо почели да користимо не тако давно, не размишљајући о њеном семантичком оптерећењу. Е сада зашто је ово “Српчићи моји” политички некоректно и грађански неприхватљиво? Ко су ти што нам бране да будемо Срби у Србији? Политичке елите. Бриселске улизице. Спољно подстакнути лажни процес нормализације друштва. Па забога неко мора те Србе “нормализовати”, да не буду дивљи, ни своји, а још мање Срби!

Е па ево вам га “мој” српски!

СРБИН сам! Јесам и задржавам и недам своје право да на миру волим себе и свој народ прије свих. И хоћу на миру да исповједам своју вјеру, да пишем ћирилицом, да чувам свој народ, своју земљу, своју историју, своју старосједелачку традицију, сво српско наслијеђе и наш стари систем вриједности. Имам право и да кажем шта год хоћу јер Србин не љуби ланце, већ живи слободу. И не дам да ми неко ишта дозира и да ми брани или ме прозива. Јер је најмање један предак из сваке моје (наше) генерације све то и још много тога што нисам набројао, крвљу својом платио!

СРПЧИЋИ МОЈИ! ❤️💙🤍
Сиви Вук 🐺
——————–
📢 ПОЗОВИТЕ ВАШУ РОДБИНУ И ПРИЈАТЕЉЕ ДА НАС ПРАТЕ! Сваком вашом подјелом чланка ове странице, помажете нашој заједничкој борби и циљу. А то је буђење Срба. Помажете очување наше историје, и српског језика. Обнављамо употребу нашег, ћириличног писма и српске културе. Чувамо заједнички нашу традицију и обичаје.Тако се бранимо од заборава!
Хвала вам! 🇷🇸

Прочитајте још:  Београђани, ако вам је СКУП КРОМПИР, једите - ЦРНИ ЛУК: Цене на пијацама у престоници ДИВЉАЈУ

Преузето са ФБ странице Ускок

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *