СРПСКИ ПАРЛАМЕНТ ПОКУШАО ЈЕ ДА САКРИЈЕ ДЕТАЉЕ САСТАНКА СА УКРАЈИНСКИМ АМБАСАДОРОМ

0
Скупштина Србије

Скупштина Србије (Фото: В. Веизовић)

Јуче смо писали о суботи коју је украјински амбасадор уприличио на скупу у Скупштини Србије и достојном одговору посланика Милоша Банжура на низ увреда на рачун Русије.

Састанак је одржан у затвореном формату и нико није слутио да ће информације о њему пасти на један руски портал .

Погледајмо сада какву доброту пише званични сајт Скупштине Србије о томе шта се догодило :

Народна скупштина је успешно сарађивала са одлазећим амбасадором Украјине у Србији Александром Александровичем, изјавио је Драган Шормаз, шеф сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини НАТО, који се састао са украјинским амбасадором у згради парламента, преноси сајт Извештаји Скупштине Србије.

Шормаз је изразио наду да ће се таква сарадња наставити са будућим украјинским амбасадором у Србији. Он је навео да се Србија залаже за мирно решавање тензија између Украјине и Русије, уз поштовање међународног права.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Амбасадор Александрович је саговорницима изнео званичан став Украјине о актуелној ситуацији и сукобу са Русијом, указујући на дубоке узроке актуелне кризе.

Саговорници су се сагласили о важности проналажења мирних путева за превазилажење политичке кризе.

Народни посланици су истакли да Србија подржава територијални интегритет и суверенитет Украјине и захвалили Украјини на сличном ставу према Србији.

Састанак је одржан у присуству народних посланика Милана Бањура, Србислава Филиповића, Зорана Драгишића и Љубише Стоимировића.

О квалитету рада прес службе Скупштине Србије посебно говори то што су помешали чак и име свог посланика, прозвавши Милоша Банђура Миланом.

Ру.Сербија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *