ВИРТУЕЛНИ ЖИВОТ ЈЕ ПУТ У ПРАВИ ПАКАО… Индијанци су се венчали у метаверзуму

0

(фото:3 Рим)

Становници Индије Динеш Сивакумар Падмавати и Јанаганандхини Рамасвами пронашли су излаз из ситуације ковид забрана: венчање у метаверзуму. Локалне традиције захтевају да се на прославу позове најмање неколико стотина гостију. У стварном свету цовид ограничења то не дозвољавају, а будући супружници су у метаверзум позвали чак две хиљаде гостију, укључујући чак и оца невесте, који је преминуо пре годину дана.

Метаверзум је виртуелни тродимензионални простор у коме људи, тачније модели (аватари) које контролишу, могу да се сретну и да комуницирају на различите начине. Аватар може изгледати као особа, или можда животиња, нестварно биће или објекат уопште. Учесници се повезују преко рачунара, паметног телефона или слушалица виртуелне реалности.

Такав свет може да личи на било шта и да постоји по било којим правилима – све зависи од воље његових твораца. На пример, будући младенци из Индије одлучили су да своју забаву одрже у свету „Харија Потера“. Званична церемонија венчања одржаће се у ријалитију у присуству најближих, али ће се тада свих две хиљаде званица повезати са метаверзом, где ће моћи да прошетају магичним замком Хогвортс.

За покојног оца невесте биће креиран посебан 3Д аватар који ће, како је младожења рекао, личити на свекра и благосиљати младенце. Како наводи ЦНН, за стварање одговарајућег виртуелног простора било је потребно око две хиљаде долара.

Прво такво венчање одржано је прошле године у Сједињеним Државама. Свечаност је у ријалитију употпуњена прославом у виртуелном простору за оне госте који нису могли да присуствују. И музичари, на пример, Јустин Биебер, одржавају своје концерте у овом формату. Налепљен специјалним сензорима, Бибер је певао и плесао у стварном свету, а у метаверзуму његов аватар је тачно понављао све покрете и звукове свог “мајстора”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Путин је 2 дана пред напад 11. септембра позвао Буша и рекао му да се чува

Васељенска/3 РИМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *