Параноја или нешто друго? Вашингтон позвао своје држављане да напусте Белорусију и Придњестровље

0

Амерички Стејт департмент позвао је америчке држављане да хитно напусте Белорусију и Придњестровље.

„Не путујте у Белорусију због произвољне примене закона, ризика од привођења, необичног и обеспокојавајућег јачања руске војне моћи дуж границе Белорусије и Украјине, ковида 19 и ограничења која су због тога уведена“, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Стејт департмента.

Америчким грађанима се саветује да не иду ни на територију Молдавије, пре свега због вируса корона, а потом и због ситуације на руско-украјинској граници и нерешеног конфликта између Придњестровља, где 60 одсто становништва чине Руси и Украјинци, и централних власти у Кишињеву.

Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе. Како је раније изјавио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, Русија не ствара никакве поводе за конфликтну ситуацију око Украјине. Према његовим речима, Русија не искључује могућност да хистерија око Украјине, коју распирује Запад, има за циљ да покрије да Кијев саботира Минске споразуме о Донбасу.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *