Усташа Пленковић:НАТО није претња, већ одбрамбени савез држава које промовишу слободу

0
андреј пленковић

Андреј Пленковић (Фото: Профимедиа)

Премијер Хрватске Андреј Пленковић оценио је данас да НАТО није претња, већ одрамбени савез држава које промовишу слободу.

Пленковић је приликом посете америчком носачу авиона УСС Хари С. Труман, усидреном од краја прошле седмице у сплитској луци, оценио да је тај брод „симбол америчке преданости НАТО и одбрани наших заједничких вредности – слободе и демократије“, јавља Хина.

Хрватски премијер поручио је да је присуство америчког носача „симбол нашег времена у којему морамо говорити јединственим, јаким, трансатлантским гласом – и јасно рећи да смо уједињени у обрани слобода и демокрација наших земаља, као и у осигурању мира и стабилности у Еуропи и трансатлантском подручју“.

Пленковић је нагласио и да НАТО „никоме није претња“.

„НАТО је одбрамбени савез држава које живе и промовишу слободу. Јачањем јединства у НАТО промовишемо мир као што смо то заједно чинили у Авганистану, Либији, Ираку и на Медитерану и као што и даље чинимо на Косову и на обалама Балтика“, рекао је председник хрватске владе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Носач авиона УСС Труман укотвљен је пре три дана у Сплиту, а његова посада је последњих седмица учествовала са хрватским колегама у вежбама „Удар Нептуна“ (Нептун Стрике) који је НАТО извео у Јадрану.

Пленковић је посади пожелео „мирно море“, а капетан Гевин Даф захвалио је Хрватској на „срдачној добродошлици“ и нагласио да је посада „уживала у храни и култури“ Сплита, јавила је Хина.

Фонет

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *