ДНР и ЛНР прогласиле општу мобилизацију

0

(фото: Факти.орг)

У Доњецку и Луганску се наставља евакуација цивилног становништва у ишчекивању напада украјинских снага. С друге стране Кијев тврди да не намерава да нападне Донбас.

Председник Луганске Народне Републике (ЛНР) Леонид Пасечник потписао је данас указ о општој мобилизацији, јављају руске агенције.

“Донео сам одлуку да објавим општу мобилизацију на територији Луганске Народне Републике” – наведено је у указу Пасечника, наводи Интерфакс.

Председник Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин прогласио је јутрос општу мобилизацију, преносе руске агенције.

“Позивам сународнике који су у резерви да дођу у војне комесаријате. Данас сам потписао указ о општој мобилизацији” – рекао је Пушилин у видео поруци грађанима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пушилин је оценио да ће самопроглашена ДНР моћи да заустави, како је рекао, “агресију” Кијева.

Такође је навео да је последњих дана спречено неколико терористичких напада које су припремале украјинске специјалне службе.

Председници  ДНР и ЛНР јуче су објавили почетак евакуације грађана у Ростовку област у Русији, наводећи да ће председник Украјине Владимир Зеленски ускоро издати наређење за напад на Донбас.

Украјина, међутим, тврди да не припрема операцију у Донбасу.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *