Синдикат Слога: Сутра штрајк упозорења у корпорацији Крушик

0

Foto: FoNet/MOD

Четири репрезентативна синдиката у Холдинг корпорацији „Крушик“, Слога, Асоцијација слободних и независних синдиката (АСНС), УГС „Независност“ и Синдикална организација ХК „Крушик“ донели су данас одлуку о ступању у једночасовни штрајк упозорења који ће се одржати сутра, у среду 23. фебруара“, саопштио је синдикат Слога.

Штрајк ће се одржати у периоду од 12 до 13 часова, окупљањем запослених испред њихових погона, а пре тога ће Штрајкачки одбор у 10 сати испред главне капије Крушика одржати конференцију за медије на којој ће обавестити јавност о захтевима.

Синдикати захтевају, како је наведено, укидање негативне стимулације, повећање цене радног сата и регулисање отежаних услова рада.

„Након најаве и одлуке да се организује штрајк упозорења, руководство ‘Крушика’ је одмах кренуло са застрашивањем запослених“, наведено је у саопштењу.

У обавештењу синдиката ХК „Крушик“ које је окачено на огласним таблама фабрике наведено је да сви запослени који осећају страх и који мисле да им је на неки начин угрожена егзистенција или радно место могу пружити и моралну подршку том скупу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тај синдикат је навео да је на располагању сваком запосленом раднику коме је на неки начин упућена претња и да може анонимно да пријави претње и уцене руководиоца, а да ће синдикати у складу са законом против њих поднети одговарајуће пријаве и стати у максималну заштиту запослених.

Данас

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *