Имовина Ане Брнабић од 800.000 евра: Дедиње, Крк, а можда буде и вила

0

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Премијерка Ана Брнабић поседује имовину чија се вредност процењује на око 800.000 евра.

Највреднији део њене имовине је стан на Дедињу и кућа на хрватском острву Крк коју је добила у наследство.

Портал Нова.рс у наставцима ће објављивати податке о имовини највиших државних функционера.

Ана Брнабић је у последњих пет година на челу Владе Србије, а 2016. је изабрана за министарку за државну управу и локалну самоуправу. Она у свом власништву има неколико вредних некретнина, а тренутно живи у државној вили на Дедињу, у којој је до смрти живела Јованка Броз.

Стан на Дедињу

У извештају о имовини Ане Брнабић пише да поседује стан и поткровље површине од око 328 квадрата, те да га је стекла куповином. Како је раније објавио Крик у својој бази имовине политичара, реч је некретнини која се налази на Дедињу, у близини Белог двора, а коју је купила на кредит 2014.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према ранијем истраживању КРИК-а месечна рата кредита износила је око 140.000 динара и њена плата ( у том тренутку око 89.000 динара) није била довољна да отплати овај кредит.

„Рату кредита за стан исплаћујем из уштеђевине коју сам пријавила Агенцији за борбу против корупције, а коју сам стекла радећи годинама на руководећим позицијама у страним компанијама у привреди и као консултант у међународним организацијама“, рекла је Брнабић за Крик у време када је била министарка.

Тај стан је уједна и њена највреднија имовина која се процењује на око 400.000 евра.

Премијерка је власница и гараже која има 19 квадрата.

Прочитајте још:  Истина о "црној свадби" и најморбиднијем обичају о коме прича цела Србија

Две куће на острву Крк

Скупоцене некретнине Брнабић има и на хрватском острву Крк. Она тамо поседује четворособну кућу од 167 квадрата, коју је, како показују званичну подаци, добила у наследство. Према писању Крика, та кућа је вредна око 300.000 евра.

Брнабић је за тај истраживачки портал раније навела да су ту некретнину изградили њени бака и деда 1980. године.

“Породични договор је био да се сва дедина имовина у Хрватској пребаци на моје име током оставинске расправе, али је реално да је цела имовина у Хрватској и даље породична… Нисам сигурна колика је вредност јер брат и ја нисмо никада желели да је продамо. Она за нас има првенствено емотивну вредност”, изјавила је она.

На истом острву премијерка има још једну кућу, површине од свега 30 квадрата. У њеној имовинској карти раније је писало да је реч о старој девастираној некретнини, коју је такође добила у наследство.

Брнабић је рекла да је и ова кућа припадала породици њеног деде, а како је Крик објавио, њена вредност процењивана је на око 5.000 евра.

На сајту Агенције за малу кућу на Крку се више не наводи да је девастирана, па није искључено да је њена вредност у међувремену порасла.

Премијерка је 2018. пријавила да је власница земљишта у више катастарских општина ,а Крик је писао да поседује 89 ари земље на острву Крк. Те парцеле, према њеном последњем извештају о имовини, више нису у њеном власништву.

Нема уштеђевину

Као председница Владе Ана Брнабић месечно зарађује 110.164 динара, а занимљиво је да према званичним подацима нема уштеђевину у банци. Уштеђевину је Агенцији пријавила 2016, а две године касније је више није било у њеном извештају о имовини.

Прочитајте још:  Удружење "Заштитник предузетника и привредника Србије" упозорава: Нови закон у фискални систем уводи и паушалце

У њеној имовинској карти пише и да има 14 акција у Акционарском фонду, две у Телекому, 10 у НИС-у и 62 у Телекому Србије.

На сајту Агенције за спречавање корупције наводи се да је Брнабић власница аутомобила марке “Тојота Рав4”. Купила га је 2010. године на лизинг.

Крик је у својој бази политичара навео да вредност тог аутомобила износи око 14.000 евра.

Нова.рс

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *