Андрија Мандић: Наш потпредседник Булајић неће заказати седницу Скупштине Црне Горе. ДФ ће у четвртак блокирати 17 саобраћајница

0

Андрија Мандић (фото: Спутник/Александар Милачић)

Мандић је рекао да су добили лоше информације да је СНП делегирао преговараче за преговоре о мањинској влади. Обавестиће јавност где ће бити блокаде

Демократски фронт ће сутра у 18:30 блокирати 17 саобраћајница у Црној Гори, рекао је Андрија Мандић на конференцији за новинаре у Скупштини.

Тиме ће, како је рекао, послати поруку да неће дозволити прекрајање изборне воље грађана и да ДПС поново добије најважније полуге одлучивања.

„Наши активисти ће блокирати саобраћајнице и послати поруку грађанима Црне Горе да не пристајемо на издају, превару и прекрајање већинске воље Црне Горе и тражимо решења која ће омогућити да парламентарна већина пронађу формулу која ће обезбиједити поштовање воље грађана од 30. августа 2020. године”.

Мандић је рекао да су добили лоше информације да је СНП делегирао преговараче за преговоре о мањинској влади коју ће подржати Демократска партија социјалиста (ДПС), што је, како је казао, лоше примљено у коалицији „За будућност Црне Горе”, чији је СНП дио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је казао да ће блокада саобраћајница трајати сат и по времена и да је „10.565 људи дало бројеве телефона и чекају позив да изађу на 17 пунктова”.

Мандић је поручио да ће у градовима моћи нормално да се функционише, али да ће бити онемогућен међуградски саобраћај. Он се извинио грађанима Црне Горе и замолио их да док буде блокада не крећу на пут.

Очекује да ће на блокадама бити и други грађани, не само присталице ДФ и да ће бити и присталица других партија.

„Имамо веома озбиљан план којим нећемо дозволити ни да Влада Здравка Кривокапића припрема изборе, а ни да мањинска влада Дритана Абазовића припрема те изборе. Ми улажемо напоре да у оквиру парламентарне већине плус мањине да формирамо власт, а ако то не буде фунционисало, ми имамо план”, поручио је Мандић.

Прочитајте још:  Хрватска укида матични број грађана

Мандић је рекао да ће сутра ујутро обавестити јавност где ће бити блокаде.

„То је акција опомене. Након те опомене чућете сутра вече на пунктовима који ће бити на Златици и Зети шта је наша даља акција”.

Рекао је да ће у Подгорици бити три пункта.

Није одговорио на питање да ли су окупљања пријављена.

Коментаришући оптужбе на рачун брата Дритана Абазовића, рекао је да то није тачно и да се он за новац за клинику вероватно снашао негде друго, а не код (Александра) Вучића.

Он је рекао, коментаришући дешавања у Украјини, да желе мир, али да их „нервира непринципијелност” и то што је власт комшији спремна да нанесе штету, а када је негде далеко онда имамо другачији однос.

Он је казао да Страхиња Булајић неће заказати Скупштину 1. марта и да ће се он огласити наредних дана.

„Страхиња је потпредседник Нове српске демократије и све што одлучи ДФ он ће поштовати”, поручио је Мандић.

Мандић: Булајић неће заказати седницу Скупштине

„Страхиња је потпредседник Нове српске демократије и све што одлучи ДФ он ће поштовати”, поручио је Мандић

Председник Нове српске демократије и функционер Демократског фронта казао је да председавајући Скупштине Страхиња Булајић неће заказати седницу Скупштине 1. марта.

Мандић је на прес конференцији најавио да ће се Булајић огласити наредних дана.

Вијести

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *