Носе униформе предузећа које не постоји

0

(фото:Директно.рс)

Градска власт у Прокупљу, коју чине напредњаци, све ради контра и све код њих је препуштено стихији, а пример за то су нове униформе које су добили радници запослени у Јавном комуналном предузећу „Хамеум“ које је одавно требало да се реконструише. Да је у њиховим главама све већ завршено, иако се на папиру није ни мрднуло показују управо те униформе на којима пише „Јавно комунално предузеће Прокупље“ а оно не постоји.

Радници „Хамеума“ их уредно носе, стигле су септембра прошле године, јер је до 1.октобра требало да се формира ново предузеће, а остатак ЈКП „Хамеум“ оде у концесију. По некој замисли, у то ново предузеће, које још увек и не знамо како би се звало, остаће водовод, гробље и канализација, а у приватне руке требало би да оде чистоћа, паркинг сервис, тржница и зеленило.

“Неко толико паметан решио је да пре свега направи нове униформе. То су једино и успели и створили прави циркус. Још увек запослени не знају где ће бити, да ли ће се предузеће тако звати, да ли ће уопште бити у њему и да ли ће доћи до концесије, или отпуштања” – каже Радослав Миленковић, запослен у ЈКП „Хамеум“ и некадашњи дугогодишњи директор бившег „Водовода“, којем су напредњаци 2015. године придружили остала јавна предузећа и направили „Хамеум“ правдајући ту одлуку рационализацијом.

И заиста, по логици ствари напредњаци су кренули „од крова“ да праве кућу. Прво су решили да расформирају ово најзначајније јавно предузеће у Прокупљу, а онда да ураде концесију. Сав посао требало је да буде завршен до 1. октобра прошле године. Онда се неко сетио, да би ипак прво требало да пронађу концесионара, па онда да одвајају предузеће. И тако су тек од јануара кренули у овај посао, када је завршен позив за концесионаре.

Прочитајте још:  Билд: Војници немачке војске добили су униформе са СС симболима

Како нам је потврђено у Градској кући у Прокупљу, за концесионара се јавило једно београдско предузеће, а рок да се размотри његова понуда је до краја марта. Тек тада, уколико оно испуњава услове, односно обавља најмање две делатности, од четири колико су предвиђене концесијом: зеленило, чистоћа, паркинг сервис и тржница,видеће се шта даље, колико радника иде, а колико остаје, како ће се звати ново предузеће. Уколико потенцијални концесионар не испуњава услове, нико нема план шта даље, барем тако тврде наши саговорници из врха прокупачке власти који су желели да остану анонимни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раднике, којих је 274 стално запослених и даље мучи неизвесност, из државних пара коначно је почела да се гради нова пијаца која је требало да буде завршена 2019.године па ће сада да припадне приватнику, носе униформе ЈКП „Хамеум“ и непостојећег предузећа, а напредњаци убеђују грађане да у овој средини тече мед и млеко и да се никада није боље живело. Заборављају да објасне зашто се са свим пројектима, који су им адути у кампањама, касни и зашто започињу нешто што не знају и не умеју да заврше, као на пример нову болницу, индустријску зону, а да не говоримо о кинеским инвестицијама, хладњачи у Белољину и осталим свемирским бродовима.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *