Одлазећи украјински амбасадор: Путин је Хитлер а Србија не може бити неутрална

2

(фото:НСПМ)

Амбасадор Украјине у Србији Олександр Александрович изјавио је у Новом дану да је руски председник Владимир Путин “Хитлер 21. века”, као и да би аргумент да је ово “самоодбрана Русије” био смешан, да није тужан. “Самоодбрана Русије – на украјинској територији”, рекао је он.

Како је рекао Александрович, „данас имамо стварно велики отаџбински рат, први пут после Другог светског рата“.

„Путин, то је Хитлер 21. века“, каже он.

Додаје да су Руси погађали пројектилима не само војне објекте, не само граничне прелазе, него и градове веома далеко од границе.

“Укључујући дубоко у централној Украјини, на западу Украјине… Има цивилних жртава, ситуација се мења сваки минут, према последњим информацијама 10 цивила је страдало. Украјинска војска се брани, према мојим подацима, од пре 15 минута, руска војска је успела да уђе смао око 5км на северу Украјине, покушала да уђе са територије Белорусије, али свуда је наша војска дала јаки отпор. Оборили смо шест авиона, четири тенка и два хеликоптера, ми имамо ту информацију”, каже он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Коментаришући изјаву Путина да је ово “самоодбрана Русије”, каже “самоодбрана Русије на украјинској територији – то је смешно, ако не би било толико тужно”.

“Он може да каже свашта, али нема ниједног случаја капитулације украјинске војске. Ако причамо о предлогу за рат, на пример на територији Русије живи три милиона етничких Украјинаца и нема ниједног факултета, школе и вртића на украјинском језику, је ли то разлог за рат, наравно да није”, каже он.

Након обраћања украјинског председника, рекао је да је јасна порука Зеленског да ће се “сви грађани Украјине борити против те инвазије” и да рачунају на подршку целог света.

Прочитајте још:  Председник Србије: Не знам да ли ћемо увести санкције Русији

Истакао је да поштује неутралност Србије, али да је “у овим околностима немогуће да будете неутрални”.

“Ја још увек верујем да ће бити јака изјава подршке Украјини са стране Србије”, каже он.

Амбасадор се захвалио медијима који пишу истину да је Русија напала Украјину.

“Али неки други су писали да је Украјина напала Русију, то је срамота. Бог све види, све ће проћи, Украјина ће преживети, али то ће све доћи на светло. Овде постоји огромна одговорност, не само војника, него и свих медија”, рекао је он

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Одлазећи украјински амбасадор: Путин је Хитлер а Србија не може бити неутрална

    1. Мислми да ће имати где с обзиром да је родом из Теребовља а то је Тернопољска област, нацистичка Галиција која никоме није потребна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *